x

Lars Ulrich giver dansk intimkoncert med sin far

Lars Ulrich giver dansk intimkoncert med sin far

Festivalen Wundergrund 2014 løfter i dag sløret for mere musik. Festivalen præsenterer et unikt møde på tværs af generationer og genrer, når Lars Ulrich fra Metallica kaster sig ud i et impro-eventyr og for første gang i Danmark spiller med sin far, den interdisciplinære kunstner og tidligere tennisspiller Torben Ulrich. Far og søn skal improvisere sig frem sammen med Søren Kjærgaard, Peter Friis Nielsen og Claus Bøje i en intim koncert søndag den 26. oktober kl. 22.00 på Københavns nyeste teaterscene, HAUT i Huset i Magstræde.

Wundergrunds kunstneriske leder Thorbjørn Tønder Hansen siger følgende om festivalen: "Wundergrund skaber rum for nye, uventede konstellationer og samarbejder på tværs af generationer og genrer. Impro-koncerten 26. oktober på HAUT er derfor helt i festivalens ånd, og vi er meget glade for, at Lars Ulrich, Torben Ulrich og Søren Kjærgaard har spurgt os, om vi ville have lyst til at samle denne enestående improkvintet." 

Søren Kjærgaard og Torben Ulrich mødtes for første gang i 2007 i Seattle og har siden arbejdet sammen om udgivelserne "Suddenly, Sound: 21 songlines for piano, drainpipe, etc." fra 2009 og "Alphabet, Peaceful, Diminished: 21 Proposals from the Towers of Babble" fra 2010.

Wundergrund løfter også sløret for flere af festivalens koncerter. Lørdag den 25. oktober indtager Torben Ulrich og Søren Kjærgaard Hofteatret ved Christiansborg Ridebane, hvor der også vil være releasekoncert på Ulrich og Kjærgaards nye fælles udgivelse, "Meridiana: Lines Toward A Non-local Alchemy," som udkommer lige op til koncerten på pladeselskabet Escho.

Lørdag den 1. november præsenterer Wundergrund Anders Meldgaard alias Frisk Frugt, der netop har signet med Tambourhinoceros, som udgiver hans nye plade, "Den europæiske spejlbue" i november. Til koncerten har Anders Meldgaard samlet et 15 mand stort orkester med musikere på tværs af genrer, som skal uropføre Meldgaards videreudvikling af pladens musikalske materiale.

Der er flere interessante og grænsesprængende koncertkonstellationer på tapetet, når Wundergrund Festival løber af stablen. Du kan indhente mere info om arrangementet og om billetsalg lige her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA