x

RECession klar med flere navne

RECession klar med flere navne

Den alternative musikfestival RECession løfter nu sløret for tre nye optrædende på årets festival, der finder sted i både både København og Aarhus. I den jyske hovedstad foregår det på Radar og Headquarters fredag den 28. november og lørdag den 29. november, hvorimod dronningens København må nøjes med fredag den 28. november på Musikcafeen, Huset-KBH.

De tre bands er alle danske:

Kill J:

Kill J kan man betegne som et alternativt pop-act, hvor sangerinde Julie Aagaards blide, varme og sitrende stemme møder en metallisk kølig maskinpark. Kill J, der tidligere var en duo, men nu er Julie Aagaards soloprojekt, vakte sidste efterår opsigt med singlen "Phoenix", og historien gentog sig tidligere i år med singlen "Bullet", der blev spredt på internettets blogs og blev samlet op af radiostationer som P3 og af Zane Lowe på BBCs Radio1. Kill J har netop udsendt en ny single, "Cold Stone".

Kill J har i år spillet Spot, by:Larm og Roskilde Festival. På sidstnævnte var GAFFAs Ole Rosenstand Svidt dog ikke ubetinget begejstret. Han skrev: "Der var langt mellem de virkelig catchy melodier i deres Roskilde-sæt, og en vis ensformighed meldte sig undervejs i de mange langsomme sange. Derfor var det befriende, da et par af koncertens sidste numre satte tempoet lidt op, og Kill J kan med fordel variere hastighedsniveauet i sangene lidt i fremtiden. For talentet er der ingen tvivl om."

Se musikvideoen til "Bullet":

Behind Seven Mountains:

Martin Luckmann, Michael Munk og Rikke Maegaard udgør københavner-bandet Behind Seven Mountains, der spiller dark pop, som såvel lyrisk som melodisk veksler mellem lys og mørke. Fundamentet i trioen er repetitive guitarfigurer, simple beats og svimlende synthflader anført af en intens deres udtryk ved lejlighedsvis at inddrage nye instrumenter og gæstemusikere. Behind Seven Mountains er på programmet i København den 28. november i Huset-KBH. 

Se musikvideoen til "Young Love":

The Gang OK:

Det danske band The Gang OK, der består af Martin Bejder Jensen, Kristian Kamp og Mikkel Stokholm, leverer en cocktail af elektro, acid, house og pop og har vakt opsigt med deres Location-koncept, hvor de har lavet live-sessions til både "Location 1" og "Location 2" på særlige lokaliteter med dertilhørende videoer. Derudover har de udgivet et par singler – den nyeste single, "Boy Soldier" har fået airplay på P6 Beat. I 2014 har de for alvor haft fart på, og det er blandt andet blevet til support-jobs for Bottled in England og Hercules And Love Affair.

Se The Gang OK med deres video "Location 2":

RECession har tidligere offentliggjort det svenske band Hey Elbow til årets program.

Læs mere om festivalen, herunder billetsalg, på festivalens hjemmeside.

 

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA