x

Ny fynsk festival: Der er plads til både os og Tinderbox

Ny fynsk festival: Der er plads til både os og Tinderbox

I mandags kunne TV2 Fyn fortælle, at Egeskov Slot i samarbejde med eventmageren Ulrik Ørum-Petersen vil blænde op for en storstilet musik- og kulturfestival ved det midtfynske slot 6.-7. juni næste år. Det bekræftede borgmester i Faaborg-Midtfyn, Christian Thygesen (V). Festivalen skal ikke kun fokusere på rockmusik, men også litteratur, kunst og mad.

GAFFA har nu kontaktet Ulrik Ørum-Petersen for at høre lidt mere om hans festivalplaner og ikke mindst, om festivalen ikke kommer til at konkurrere hårdt med den anden nye fynske festival, Tinderbox, der løber af stabelen for første gang i Odense i slutningen af juni næste år.

– Nej, de to festivaler bliver vidt forskellige. Tinderbox bliver en regulær musikfestival, og Egeskov-festivalen kommer til at fokusere på både musik, kunst, litteratur og mad. Der er plads til os begge to. Jeg vil i øvrigt understrege, at det endnu ikke er helt sikkert, at festivalen bliver til noget. Vi satser stærkt på det, men der er nogle økonomiske detaljer, der endnu ikke er faldet på plads. Vi har fået offentlig støtte, men det er slet ikke nok til at få økonomien til at balancere, og vi forhandler for tiden med andre partnere. Jeg håber dog på at kunne offentliggøre meget mere om få uger.

Det kom i sidste uge frem, at Region Syddanmark har støttet festivalen, ligesom den fælleskommunale udviklingsorganisation Udvikling Fyn tidligere har bevilget 1,5 millioner kroner til festivalen, og Faaborg-Midtfyn kommune støtter med i alt tre millioner over tre år. Det er planen, at festivalen over få år skal nå et publikum på omkring 25.000 mennesker.

Det fremgår af offentlige dokumenter i sagen, at såvel Egeskov Slot som eventvirksomhederne Volcano og Live Nation tidligere har været medarrangører, men Volcano og Live Nation har siden trukket sig ud. Arrangørerne er nu Egeskov Slot og Ulrik Ørum-Petersen, der også arbejder for Volcano, men nu arbejder med festivalen som privatperson. Det bekræfter Ulrik Ørum-Petersen over for GAFFA, men ønsker ikke at fortælle, hvorfor Volcano og Live Nation har forladt projektet. GAFFA har også, indtil videre forgæves, forsøgt at få en kommentar til Volcano og Live Nation om deres baggrund for at trække sig ud af festivalen.

– Som udgangspunkt ønsker jeg at samarbejde med alle, tilføjer Ulrik Ørum-Petersen.

Den kommende Egeskov-festival havde tidligere navnet At the Castle, men har nu fået et nyt navn, som Ulrik Ørum-Petersen endnu ikke ønsker at offentliggøre.

Nyheden om den nye festival kommer kun en måned efter, at Odense kommune, koncertarrangøren Beatbox Concerts og bookingbureauerne Skandinavian og tyske FKP Scorpio – alle tre konkurrenter til verdensomspændende Live Nation – kunne offentliggøre næste års store Odense-festival Tinderbox, som allerede har fået massiv omtale i de danske medier. Meget kunne altså tyde på, at Fyn er tilbage som den store festivalø, ti år efter at Midtfyns Festival lukkede.

GAFFA følger op på sagen.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA