x

Fysiker med kunstig stemme er med på Pink Floyds nye album

Fysiker med kunstig stemme er med på Pink Floyds nye album

Han var med sidste gang Pink Floyd indspillede plade og er med igen her to årtier senere, når Pink Floyd i starten af november udsender deres comeback-album "The Endless River".

Den højt respekterede fysiker Stephen Hawking, der har en kunstig stemme genereret af en stemme-computer, agerer fortæller på nummeret "Talkin' Hawking". Sangen har ingen forbindelse til "Keep Talking", som Stephen Hawling indspillede med Pink Floyd til "The Division Bell" fra 1994.

Stephen Hawking er en af verdens førende teoretiske fysikere og matematik-professor på Cambridge Universitetet i England. Han blev i en alder af 21 år diagnosticeret med den nervesvækkende sygdom ALS (Amyotrofisk lateral sklerose), som du nok har hørt om i forbindelse med de virale "Ice bucket challenge"-videoer.

I dag sidder 72-årige Hawking derfor i kørestol, eftersom sygdommen er tiltaget gennem årene og kommunikerer som sagt ved hjælp af en stemme-compter, da hans stemmebånd blev skåret over ved en fejloperation. Det har ikke holdt ham tilbage fra at være aktiv inden for fysikken og som forfatter. Og altså heller ikke fra at udfolde sig musikalsk.

Pink Floyds album, som er det første i 20 år og overvejende er instrumentalt, udkommer den 10. november. Få en 30 sekunders smagsprøve her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA