x

Guide: Her er weekendens bedste fester

Guide: Her er weekendens bedste fester

GAFFA sætter fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!

Meget hård stil i Pumpehuset
Hardstyle er bestemt ikke hverken den kønneste eller mest sofistikerede form for elektronisk dansemusik i verden. Lydmæssigt ligger den et virkeligt bizart sted imellem brutal hal-techno og hysterisk dance; nogle gange i så ekstrem grad, at det virker som en amusikalsk misforståelse. Som om man prøver at lyde så ond som muligt, men bare kun bruger et Hello Kitty-keyboard.

Til gengæld er det virkelig gennemført grimt, og herfra skal lyde munter applaus til Pumpehuset for at have besluttet sig for at hive så genstridig og ekstrem en genre op fra Hollands mega-raves og "ud af de jyske sportshaller" (som de selv formulerer det).

Fredag er hardstyle-fest nummer to i Pumpehuset (den første fandt sted under Distortion-festivalen i sommer) – og i denne omgang er hovednavnene hollandske Audiotricz og tyske Omegatypez plus hollandske Heatzone samt den kun 17-årige danske hardstyler Adrenalize. Suppleret af danske Vicious Conspiracy og Antiverse.

Og publikum kan nok også regne med, at der er fyret helt op for lyd og lasers.

Hvad: Subsonic #2
Hvor: Pumpehuset, Studiestræde 52, Kbh. V.
Hvornår: Fredag den 10. oktober kl. 22 til 05
Hvordan: Billetter på Billetlugen


Her kommer den gode influenza
Efter en september måned, hvor mange var nede og bide i græsset under en strid influenza-bølge, er det tid til en mere rar version af feberen: tyske Super Flu spiller på KB18, suppleret af Glen C, Aeromatik og Madsen. Festen fortsætter til 09, og der er stensikkert gang i dansegulvet til den bitre ende. Eller hvad man nu skal kalde det, når det egentlig er sjovt og løssluppent og præcis det modsatte af bittert.

Hvad: Tanzen Bitte præsenterer Super Flu
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V.
Hvornår: Fredag 10. oktober fra kl. 23.55 til 09.
Hvordan: Facebook-link


Housefest i kornsiloen
Husk at enhver mulighed for at feste et uvant sted skal snuppes. Og i oktober måned er det uvante sted i København en gammel kornsilo på Carlsberg, som slog haldørene op første gang i sidste uge, fortsætter i denne og altså lukker ned igen (så vidt vides) når måneden rinder ud. Denne fredag er det franske Suleiman, franske Aurèle, forevigt-jordomrejsende Martinez og københavnske Marc & Mikkel, der fyrer op bag pulten. Det koster kun 40 kr. at komme ind, og der er billig bar.

Hvad: Havsteins Havsparty
Hvor: Silo6, Carlsberg, Kbh. V.
Hvornår: Fredag 10. oktober fra kl. 21
Hvordan: Facebook-link


Småt er godt
Torsdag åbner der ny klub i Kødbyen: Kobe indtager Harveys lokaler hver torsdag med live-musik fra 21 til 23 (på åbningsaftenen er det jazztrioen Go Go Fritz) efterfulgt af dj's, der "ikke spiller det sædvanlige musik" (lover arrangørerne). Tænk indie, fra jazz til hiphop. På åbningsaftenen står resident-dj FLODE plus Akrøi & Co. bag pulten. Og ellers er nøgleordene "hygge", "småt er godt" og "vin og bobler". Adgang: 50 kr.

Hvad: Åbningsaften for Kobe
Hvor: Kødboderne 5, Kbh. V.
Hvornår: Torsdag fra kl. 23
Hvordan: Facebook-link


Din favoritrobot spiller op
Lørdag får Boxen besøg af det canadiske pladeselskab My Favorite Robot med labelboss Jared Simms og James Teej plus tyske Skinnerbox (live) og danske Strung Fellows på mainfloor. Canadiske Fairmont spiller live på Red Box suppleret af Rekyl og dansk/islandske Mansisters (Kasper Bjørke og Sexy Lazer), og James Moor, Kipp og Deer fra Cph Deep passer festen på White Box. Det koster 90 i døren, og der er gratis øl frem til midnat.

Hvad: My Favourite Robot præsenterer Crossing Wires
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K.
Hvornår: Lørdag 11. oktober fra kl. 23 (21 på White Box)
Hvordan: Facebook-link


Heftig fest og sveddryppende sceneshow
Og så tilbage til Pumpehuset, hvor det portugisiske/angolanske band Buraka Som Sistema (billedet) fyrer gevaldigt op for festen igen lørdag aften med et nyt album i bagagen og et sceneshow, der vil få sveden til at dryppe fra loftet. Hårde beats, masser af farver, dirrende gulv og dundrende kuduro - fra kl. 21 til 04.

Hvad: Buraka Som Sistema
Hvor: Pumpehuset, Studiestræde 52, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag den 11. oktober kl. 21 til 04
Hvordan: Billetter på billetlugen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA