x

NorthSide-ejere trækker sig fra bookingfirma efter boykot-trussel

NorthSide-ejere trækker sig fra bookingfirma efter boykot-trussel

De to musikbookere Brian Nielsen og Flemming Myllerup sælger deres firma Skandinavian Cph og stopper aktiviteterne i Skandinavian International for at koncentrere sig om de tre festivaler NorthSide, GrimFest og den nystartede Tinderbox, fortæller de to i en pressemeddelelse.

Det sker som en følge af den megen kritik, der har været i medierne og musikbranchen af deres dobbeltroller som både musikbookere – altså udbydere af musik – og festivalarrangører, hvilket for nylig førte til en trussel om boykot af Skandinavian-bands fra de fire festivaler Roskilde, Smukfest, Jelling og Nibe. En kritik, der kom frem i sidste måned, efter at NorthSide offentliggjorde sit engagement i de nye Tinderbox-festival, der for første gang finder sted i Odense i juni næste år.

Der var dengang også kritik af en anden Tinderbox-samarbejdspartner, Beatbox Concerts, for en lignende dobbeltrolle. Beatbox Booking-direktør Peter Sørensen udtalte efterfølgende til GAFFA, at man før sommeren 2014 havde adskilt firmaet Beatbox i bookingbureaet Beatbox Booking og koncertarrangøren Beatbox Concerts netop for at undgå en sådan dobbeltrolle.

Morten Elley overtager med virkning per 30. september 2014 ejerskabet af Skandinavian Cph og vil sammen med Theis Smedegaard og Sarah Sølvsteen udgøre ledelsen i Skandinavian Cph fremover. De tre har alle tidligere været menige medarbejdere i Skandinavian. Flemming Myllerup og Brian Nielsen overdrager alle bookingaktiviteter til det nye selskab, blandt andet fra Skandinavian International.

Brian Nielsen og Flemming Myllerup udtaler i en pressemeddelelse:

"Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at fire festivalers boykot skal få så drastiske konsekvenser for vort firma, desværre kommer det også til at koste flere folk deres arbejde. Men man kan synes, hvad man vil om boykotten, den er et faktum, da festivalerne forinden boykotten undlod dialog og efterfølgende har nægtet at tage en dialog med os. Vi ønsker ikke, at vores egne personer eller vores anden forretning skal stå i vejen for vores artisters karrierer, og derfor trækker vi os fra bookingbranchen. Vi vil fremover koncentrere os 100 procent om afviklingen af de to succesfulde festivaler i Aarhus, NorthSide og GrimFest, og ikke mindst opstarten af Tinderbox i Odense, som vi forventer os meget af. Herudover vil vi udvikle vores koncertforretning yderligere sammen med vores gode samarbejdspartnere i Beatbox Entertainment og (tyske, red.) FKP Scorpio."

Skandinavian Cph repræsenterer kunstnere som Nephew, Turboweekend, Fallulah, Kashmir, Rasmus Walter og mange flere.

Læs et uddybende interview med Brian Nielsen her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA