x

NorthSide-chef: Roskilde ønskede ingen dialog

NorthSide-chef: Roskilde ønskede ingen dialog

De to musikbookere Brian Nielsen og Flemming Myllerup sælger deres firma Skandinavian Cph og stopper aktiviteterne i Skandinavian International for at koncentrere sig om de tre festivaler NorthSide, GrimFest og den nystartede Tinderbox, fortæller de to i en pressemeddelelse.

Det sker som en følge af den megen kritik, der har været i medierne og musikbranchen af deres dobbeltroller som både musikbookere – altså udbydere af musik – og festivalarrangører, hvilket for nylig førte til en trussel om boykot af Skandinavian-bands fra de fire festivaler Roskilde, Smukfest, Jelling og Nibe. En kritik, der kom frem i sidste måned, efter at NorthSide offentliggjorde sit engagement i de nye Tinderbox-festival, der for første gang finder sted i Odense i juni næste år.

Der var dengang også kritik af en anden Tinderbox-samarbejdspartner, Beatbox Concerts, for en lignende dobbeltrolle. Beatbox Booking-direktør Peter Sørensen udtalte efterfølgende til GAFFA, at man før sommeren 2014 havde adskilt firmaet Beatbox i bookingbureaet Beatbox Booking og koncertarrangøren Beatbox Concerts netop for at undgå en sådan dobbeltrolle.

Morten Elley overtager med virkning per 30. september 2014 ejerskabet af Skandinavian Cph og vil sammen med Theis Smedegaard og Sarah Sølvsteen udgøre ledelsen i Skandinavian Cph fremover. De tre har alle tidligere været menige medarbejdere i Skandinavian. Flemming Myllerup og Brian Nielsen overdrager alle bookingaktiviteter til det nye selskab, blandt andet fra Skandinavian International, der lukker.

Brian Nielsen og Flemming Myllerup udtaler i en pressemeddelelse:

"Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at fire festivalers boykot skal få så drastiske konsekvenser for vort firma, desværre kommer det også til at koste flere folk deres arbejde. Men man kan synes, hvad man vil om boykotten, den er et faktum, da festivalerne forinden boykotten undlod dialog og efterfølgende har nægtet at tage en dialog med os. Vi ønsker ikke, at vores egne personer eller vores anden forretning skal stå i vejen for vores artisters karrierer, og derfor trækker vi os fra bookingbranchen. Vi vil fremover koncentrere os 100 procent om afviklingen af de to succesfulde festivaler i Aarhus, NorthSide og GrimFest, og ikke mindst opstarten af Tinderbox i Odense, som vi forventer os meget af. Herudover vil vi udvikle vores koncertforretning yderligere sammen med vores gode samarbejdspartnere i Beatbox Entertainment og (tyske, red.) FKP Scorpio."

Skandinavian Cph repræsenterer kunstnere som Nephew, Turboweekend, Fallulah, Kashmir, Rasmus Walter og mange flere.

Brian Nielsen: Festivalerne ønskede ingen dialog

GAFFA har fået en uddybende kommentar fra Brian Nielsen om salget af Skandinavian:

Hvordan har du det med at sælge dit og Flemming Myllerups mangeårige firma (Skandinavian har eksisteret i 10 år, og Brian Nielsen har booket musik i 15 år, red.) efter truslen om boykot fra Roskilde og de andre festivaler?

– Det vigtigste har været at tænke på vores artister. De skal ikke tages som gidser i denne sag. Det er tydeligt, at det er Flemming og mig, der har været problemet, og det tager vi konsekvensen af.

Men hvordan har I det med at skulle sælge jeres livsværk?

– Det må folk selv drage deres konklusioner om.

Er du bitter?

– Nej, det kommer man ingen vegne med. Jeg kan bare konstatere, at Roskilde og de andre festivaler har ikke ønsket nogen form for dialog, og det må jeg tage til efterretning.

Er det det værd, at en festival, du og Flemming Myllerup har arbejdet med i fem år, er årsagen til, at I må sælge et firma, du har arbejdet med i nu ti år?

– Nej, egentlig ikke, men jeg synes ikke, vi havde noget valg grundet truslen om boykot fra Roskilde og de andre festivaler. Man kommer ikke langt, når der er en boykot.

Hvad med det rent geografiske? Hidtil har du, Flemming Myllerup og Theis Smedegaard arbejdet fra et kontor i Aarhus i Vestergade lige ved siden af NorthSide-kontoret, mens Skandinavian også har haft et kontor i København.

– Vi kommer til at omstrukturere. Flemming og jeg flytter sammen med NorthSide, og Theis Smedegaard kommer til at arbejde fra København, hvor Morten Elley og Sarah Sølvsteen allerede arbejder.

I skriver I pressemeddelelsen, at dette her kommer til at koste fyringer. Hvem er det, der skal fyres?

– Det er klart, at omstruktureringer vil betyde, at nogle mister deres stilling. Vi kommer nok til at afskedige to medarbejdere, men hvem det bliver, kan og vil jeg ikke sige noget om endnu.

Opdatering:
Skandinavian gør opmærksom på, at en række ældre Skandinavian-navne, eksempelvis Lars H.U.G., Michael Falch og TV-2, er tilknyttet bookingbureauet Skandinavian Domestic, der nu har eksisteret i fem år og er ejet af Bo Andersen og Stener Nielsen. Skandinavian Domestic er i fuld gang med at finde ny adresse i Aarhus. Om firmaet fortsat kommer til at hedde Skandinavian Domestic, Skandinavian Aarhus eller noget helt andet vides endnu ikke.
 
Det gamle grundselskab SkandinavianBookingManagement, som blandt andet tegner lejekontrakten til de nuværende kontorlokaler, vil i den forbindelse blive nedlagt.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA