x

Ny fynsk festival i fare for at blive aflyst

Ny fynsk festival i fare for at blive aflyst

Fyn har for alvor meldt sig tilbage i kampen om det danske festivallandskab. Først kom Tinderbox i Odense, og i mandags kunne TV2 Fyn fortælle, at Egeskov Slot i samarbejde med eventmageren Ulrik Ørum-Petersen vil blænde op for en storstilet musik- og kulturfestival ved det midtfynske slot 6.-7. juni næste år.

Oprindeligt stod blandt andet den verdensomspændende eventvirksomhed Live Nation som medarrangør, men de har overraskende trukket sig fra festivalen i denne uge. Det har fremkaldt en reaktion fra politisk side. Medlem af Udvalget for Regional Udvikling i Syddanmark, Karsten Hønge, SF, udtaler til TV2 Fyn, at han har betænkeligheder om bevillingen til festivalen, nu Live Nation har trukket sig.

Det kom i sidste uge frem, at Region Syddanmark har støttet festivalen, ligesom den fælleskommunale udviklingsorganisation Udvikling Fyn tidligere har bevilget 1,5 millioner kroner til festivalen, og Faaborg-Midtfyn kommune støtter med i alt tre millioner over tre år. Karsten Hønge finder det problematisk, at den vægtige samarbejdspartner har trukket sig i den henseende, fordi de bevilligede penge dermed er givet på et falsk grundlag.

- Det er jo helt afgørende, at når man bevilliger penge fra det offentlige, så gør man det på et bestemt grundlag, og det kan ikke sådan gå hen og ændre sig bagefter, udtaler Hønge til TV2 Fyn. 

Live Nation stod til at begynde med som partner på festivalen, ligesom de var ansvarlige for "booking og indkøb af musiknavne, produktion samt administration". Årsagen til, at de har trukket sig står endnu ikke klart. GAFFA har forgæves kontaktet Live Nation for en kommentar. Det har dog skabt usikkerhed, og festivalen er således i fare for at blive aflyst allerede før, den er kommet fra start.

- For mig i hvert fald var det helt afgørende, at det gav tryghed, når jeg var med til at bevilge pengene, at jeg vidste, at de, der stod bag var professionelle firmaer, og hvis der sker nogle ændringer der overhovedet, jamen, så vil jeg forlange en ny sagsbehandling, fordi vi kan ikke bare sådan bruge skatteborgernes penge på et grundlag, som vi ikke er helt trygge eller sikre ved, fortsætter Hønge til TV2 Fyn.

Om det er endnu et skridt i den "festivalkrig", der synes at herske i det danske land, kan man kun gisne om. GAFFA følger sagen. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA