x

Stjerner hjælper America

Stjerner hjælper America

(Fra venstre: Gerry Beckley, Ryan Adams, Dewey Bunnell og Ben Kweller)

Den amerikanske gruppe America havde i 1972 et nummer et-hit i USA med deres sang "A Horse With No Name" fra deres debutplade og har siden da udsendt en lang række plader, selvom bandets storhedstid dog lå i 70'erne og starten af 80'erne.

Selvom bandet efterfølgende havde en stribe hits i USA (som "Sister Golden Hair", "Ventura Highway" og "Tin Man") vedblev "A Horse With No Name" dog med at være deres største hit, selvom det er blevet kritiseret for at lyde som et Neil Young-nummer. Sangen findes for øvrigt også i en version på D-A-D-pladen "D.A.D. Draws A Circle".

Nu er bandet klar med deres sekstende studiealbum, og det første udsendt på et major label i mere end tyve år. Men denne gang er der så også sat alle sejl til for at give bandet et comeback.

Pladen er co-produceret af James Iha (fra Smashing Pumpkins) og Adam Schlesinger (fra Fountains Of Wayne og Ivy) og indeholder gæsteoptrædener fra Ryan Adams, Ben Kweller, Jim James og Patrick Hallahan fra My Morning Jacket og Matthew Caws og Ira Elliot fra Nada Surf.

Pladen indeholder naturligvis en lang række sange skrevet af Gerry Beckley og Dewey Bunnell (det tredje oprindelige medlem, Dan Peek, forlod bandet i 1977), men derudover finder man også versioner af sangene "Golden" (My Morning Jacket), "Always Love" (Nada Surf) samt sangen "Work To Do" skrevet af Adam Schlesinger.

Som en interessant bonus og introduktion til bandet kommer cd'en med en bonusskive, der er en akustisk liveoptagelse af bandets største hits.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA