x

Se Neil Young indspille med 92 mand stort orkester

Se Neil Young indspille med 92 mand stort orkester

Det er umiddelbart let at forestille sig Neil Young på en scene med Crazy Horse eller Crosby, Stills & Nash, men et 92-mands orkester har man ikke set bag Neil Young før. Du kan se det imponerende, rene og vellydende samarbejde nederst på siden.

Videoen viser skabelsen af den orkestrale version af rockerens kommende album "Storytone" og viser Young synge live uden hjælpemidler til den fortryllende lyd af violiner og kor, som hvirvler omkring ham. Til den miljøaktivistiske hymne "Who's Gonna Stand Up" ser vi, hvordan Young kommer af sted med, hvad han til Rolling Stones erklærede som: "den mest anderledes ting, som jeg nogensinde har prøvet på."

I videoen ser vi det 92 m/k store orkester modtage deres dessiner, mens Young synger nummeret fra et andet rum. Youngs oprindelige idé om at optage hele nummeret med bare én mikrofon blev nedstemt af "'Storytone"s medproducere. På trods af adskillelsen mellem orkesteret og Young er sangeren til stede via en storskærm, der ud over at vise Young klipper til billeder af noget af det miljøsvineri, Young forsøger at udrydde med budskabet fra sangen "Who's Gonna Stand Up?"

Den orkestrale version af "Storytone" markerer den første gang nogensinde, hvor Young hverken har spillet guitar eller klaver på sit eget album. Deluxe-udgaven af albummet vil dog indeholde soloudgaver af alle 10 numre, og her vil guitaren og klaveret nok komme i spil.

Det nye album vil altså kunne erhverves i to forskellige udgaver og udkommer den 4. november.

Du kan se den orkestrale udgave af "Who's Gonna Stand Up" herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA