x

RECession Festival offentliggør flere navne

RECession Festival offentliggør flere navne

RECession Festival afslører en række yderligere navne til musikprogrammet 2014. Festivalen er en alternativ musikfestival, hvor genrerne spreder sig fra indierock til elektronika og meget derimellem. Festvalen er oprindeligt aarhusiansk, men arrangørerne bag har nu valgt at se nye veje og udvider således til København. RECession har indgået et samarbejde med Huset-KBH og kan derfor præsentere koncerter i hovedstaden, som finder sted til november – samtidig med afviklingen i Aarhus.

Det første af de nye navne er den aarhusianske gruppe Lis Er Stille. Bandet placerer sig inden for den alternative rock og blev dannet i 2004. Gruppens skabelse fandt sted ved, at forsanger Martin Byrialsen lavede musik med inspiration fra kunstmaleren Vindrils malerier.

Sidste år udgav Lis Er Stille mini-albummet "Flight Of Belljár", som indeholder tre numre, der i alt varer 22 minutter. GAFFAs Pelle Sonne Lohmann gav albummet 4 stjerner. Han siger om albummet:

"Bandets voldsomt bombastiske lyd og teatralske udtryk besidder således et uendeligt dramatisk snit, der klæder en apokalyptisk skildring som denne temmelig perfekt. Lis Er Stille er blot blevet bedre med årene, og det er forfriskende, at bandmedlemmerne i denne ombæring har valgt ikke udelukkende at håndtere deres foretrukne instrumenter - det giver albummet en rastløs dynamik og sikrer ekstra effektive eksplosioner, når de enkeltes forcer atter udfoldes."

Det andet navn, der er tilføjet til festival-listen er svenske Toi Let. Bandet er fra Malmö og er et surfgrunge-band. De har deres helt egen stil indeholdende ledende guitarriffs og en ung vokal, der spænder bredt. Toi Let har deres debut-ep "Ring of The Lord" med sig til festivalen. Toi Let består af tre grungefyre med tatoveringer og håret ned i øjnene.

Nils Gröndahl, mest kendt fra bandet Under Byen, er netop udkommet med nyt soloalbum, "Endlos Routinen". Nils Gröndahl bruger typisk instrumenterne violin og sav. Sidste år udkom bandet Under Byen i øvrigt med livealbummet "Protokol", der fik fem stjerner af GAFFAs Michael Jose Gonzalez.

Det fjerde navn for denne omgang er Turquoise Sun. Bandet spiller rock med både elektroniske undertoner og veksler mellem energiske up-beat sange, laid-back grooves og atmosfæriske udskejelser. Bandet leger med lyden og sætter alt fra retro-synthesizers og saxofon til djembe-tromme og fuzz-guitarer i spil. Lige nu lægger bandet planer for en kommende international forårsturné og er ved at færdiggøre debutalbummet, der indspilles i Medley Studiet i København. Det forventes at komme i foråret 2015.

RECession Festival offentliggør også den selverklærede Pacific electro-duo The Portuguese Man of War (billedet) alias brødrene Anders og Søren Stochholm (førstnævnte er også kendt fra Under Byen), techno-house-gruppen Weekend Village, minimal/electro/industrial-duoen Holm/Mirland og den dansk-grønlandske post-rock-gruppe Small Time Giants.

RECession Festival har også afsløret navne som Kill J og den svenske trio Hey Elbow. Datoerne for festivalen er den 28.-29. november altså i Aarhus og København dette år. 

The Portugese Man of War gav i øvrigt koncert på toppen af Aarhus-museet Aros på Spot Festival i maj i Olafur Eliassons kunstværk "Your Rainbow Panorama" – som første band nogensinde. GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez tildelte koncerten fem stjerner og skrev blandt andet: 

"Behagelige, susende toner, asiatisk klingende skalaer og varme, pulserende beats modsvares af en stemme med kold metallisk klang som i en perfekt forening af Østens eksotiske mystik og teknologiske formåen. Som en robot i de varme, vuggende stillehavslydbølger. Der er en nærmest meditativ monotoni i musikken, der absolut går op i en højere enhed med de fysiske rammer, hvorved der skabes en unik musikalsk og visuel rejse, der sagtens kunne være et tilbagevendende indslag – lad det være en opfordring." Læs hele anmeldelsen her.

Se et klip fra koncerten nedenfor. 

Læs mere på RECession.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA