x

Læs maratoninterview med Thomas Helmig

Læs maratoninterview med Thomas Helmig

I dag fylder Thomas Helmig 50 år. Vi fejrer ham blandt andet med et maratoninterview, som ikke tidligere har været offentliggjort online. Interviewet blev lavet i marts 2010 af GAFFAs mangeårige skribent Torben Holleufer til det nu hedengangne Klub GAFFA-tillæg i forbindelse med 25-året for udgivelsen af Helmigs debutalbum "Thomas". Interviewet begynder således:

Du har praktiseret 25 år som teenidol og popstjerne i Danmark. Hvordan har du dog båret dig ad med det?

(Griner) – Når jeg kigger tilbage, har jeg været god til at sigte efter de folk, som jeg synes er væsentlige i musik. Folk som de gamle soulsangere, som jo stod for sange om relationships, og det er jeg blevet ved med – måske stædigt – at fastholde som det vigtigste at synge om. Og selv om man taler om "noget så simpelt som kærlighed", så synes jeg, at det er noget af det mest komplicerede, der er i verden. Jeg synes, at alle de sange, de andre laver, må være pissenemme.

– Jeg oplever, at når jeg synger de dér sange, så er det nogle, som jeg skal ind og have fat i og fortolke hver gang, jeg spiller live. Det er jo ikke noget, der sidder og kommer, ligesom dengang man skrev det. Det er også sådan for mig, at for at ramme en nerve i mig selv, skal jeg ind og iscenesætte det – så må man bare håbe, at publikum følger med. Men iscenesætte det, så det får det, man i teatrets verden kalder en dramaturgi. Og det er ikke kun i teksten, men også i måden, man synger teksten. Og der har jeg en eller anden ret god – tror jeg – connection mellem de to ting, fordi for mig der kommer det ud som ægte, det jeg synger. Det føles ægte for mig, når jeg synger det. Og det tror jeg kommunikerer på en eller anden måde.

Læs resten af det lange interview, hvor Helmig fortæller om hele sin karriere, om at blive kaldt banal, om at synge på dansk versus engelsk, om sine fans og meget, meget mere i GAFFAs artikelsektion.

Vi hylder også Helmig med en stor billedserie, hvor vi bringer både portrætfotos og koncertbilleder, i kronogisk rækkefølge, så du kan se Helmigs skiftende frisurer, tøjstil og gradvist begyndende patina gennem tiden, fra puddelhår i sen-80'erne til grå stænk anno 2014 – se alle billederne via dette link.

Hvis du ikke kan få nok af Helmig, kan du også muntre dig med GAFFAs og læsernes 50 grunde til at elske Thomas Helmig – og find gerne selv på flere.

Se hele GAFFAs omfattende arkivmateriale om Thomas Helmig – blandt andet artikler og anmeldelser fra tre årtier – via dette link.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA