x

Så meget tjener de danske musikere

Så meget tjener de danske musikere

Landets mest kendte musikere tjener særdeles forskellige beløb. Og ud fra tallene fra sidste år viser det sig, at Kim Larsen løber med førstepladsen. Det skriver Metroxpress i en gennemgang af en række danske musikers tilgængelige regnskaber, som avisen har foretaget. Som en vigtig note bør det dog nævnes, at beløbene for andre store stjerner som L.O.C, Rasmus Seebach og Medina ikke er tilgængelige.

Når det handler om at gøre forretning, på trods af man er musiker, så er Kim Larsen den bedste. I 2013 tjente hans firma Kim Larsen Aps (også kendt som Klaps) intet mindre end 6,4 millioner kroner før skat, hvilket samlet set giver firmaet Kim Larsen Aps en egenkapital på 52 millioner.

På en andenplads kommer drengene Nik & Jay, som tjente 4,9 millioner sidste år sammen med producerteamet Jon & Jules. Deres egenkapital er på 2,2 millioner i firmaet Nexus Holding ApS. Til sammenligning med Kim Larsen Aps skyldes Larsens meget større egenkapital den åbenlyse årsag, at Kim Larsen har nogle flere år på bagen end popgruppen fra Værløse.

Simon Kvamm fra Nephew gør det også ganske godt. Hans firma Walkie Talkie Boy Aps har en egenkapital på 11,7 millioner, selvom Nephew først brød igennem for alvor i 2004 – to år efter Nik & Jay. Det fremgik i øvrigt af Weekendavisen i november 2012, at Kvamm dengang udbetalte 85.000 kroner til sig selv i månedsløn.

Thomas Helmig, som var en glad mand i går, da han kunne fejre et halvt århundrede, har nok ikke så meget at smile af, når det gælder økonomien. I hvert fald havde Helmigs ene firma ud af to sidste år et underskud på 3,1 millioner. Han kunne dog trøste sig med et overskud på 370.000 i sit andet firma. Du kan se GAFFAs fotosamling af Thomas Helmig fra år 1985-2014 her, som vi har lavet i anledningen af den danske popkonges fødselsdag.

René Dif har ikke kunnet lave penge i 2013. Hans firma Dif Holding Aps har tabt 2,4 millioner kroner. Måske kan nye tiltag som chipsproduktion og pigegruppe rette op på det?

GAFFA har samlet et udpluk fra gennemgangen med en liste over ti af de mest kendte danske musikere, som er opgivet i millioner kroner. Den indeholder indtjeningen i de forskellige firmaer for 2013 samt egenkapitalen. Du kan se den nedenfor. Listen er som nævnt opgjort af Metroxpress, og det skal siges, at der kun er tale om et udvalg af de mest populære danske musikere – ikke dem alle.

  1. Kim Larsen (firma Kim Larsen Aps: 6,4, egenkapital: 52)
  2. Nik & Jay (firma Nexus Holding: 4,9, egenkapital: 2,2)
  3. Alphabeat (firma Alphabeat I/S: 3,2, egenkapital: 0,3)
  4. Søren Rasted/Lene Nystrøm (firma SI Holding af 28.04.2004 Aps: 2,1, egenkapital: -0,2)
  5. Simon Kvamm (firma Walkie Talkie Boy Aps: 1,5, egenkapital: 11,7)
  6. Kato (firma Kato Music Aps: 0,5, egenkapital: 1,7)
  7. Suspekt (To firmaer: Suspekt 2010 ApS: 0,03 egenkapital: 0,1 og Tabu Records ApS: 0,07, egenkapital: 0,25)
  8. MØ (firma Violent Heart Aps: 0 egenkapital: 0,08)
  9. René Dif (firma Dif Holding Aps: -2,4, egenkapital: -3,5)
  10. Thomas Helmig (To firmaer: Helmodica ApS: 0,37 egenkapital: 3,9 og The Annex ApS: -3,1 egenkapital: 6,61) 

Kim Larsen er stadig vinderen, når det handler om at tjene mest. Da han lavede sit første soloalbum, "Værsgo" fra 1973, havde han ikke helt så mange penge trods flere års succes med Gasolin'. Og som fortælleren i "Det rager mig en bønne" fra samme album synger: "Der er mange, mange kugler, der går min næse forbi / Men det rager mig en bønne, for jeg har min fantasi." Hør den nedenfor.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA