x

Outlandish, Pharfar og Kaka giver gratiskoncert

Outlandish, Pharfar og Kaka giver gratiskoncert

Den 30. oktober fra kl. 14-22 kan du opleve Outlandish og andre kunstnere, som giver en støttekoncert på Rådhuspladsen, København til fordel for torturofre. Arrangørerne bag koncerten er organisationen Dansk Institut Mod Tortur (Dignity), der kæmper for omsorgssvigtede og voldsramte børn af torturofre. I forbindelse med støttekoncerten laver organisationen, som er en af verdens første behandlingscentre for torturofre, en indsamling for de ramte børn.

Tallene er uhyggeligt høje. Der er omkring 30.000 til 45.000 flygtninge med traumer i Danmark. Halvdelen af disse er ofre for eller udøver familierelateret vold. Et muligt skøn er, at 15.000 børn i Danmark lever i en traumatiseret flygtningefamilie ramt af familierelateret vold. Problemet er alvorligt, da omsorgssvigt og vold øger risikoen for, at de ramte børn ikke får en uddannelse og derfor havner i kriminalitet. Det vil Dignity og musikerne lave om på og laver derfor denne begivenhed.

Karin Verland, der er direktør i Dignity understreger vigtigheden i, at børnene får behandling. Hun siger: 

"I Dignity har vi meget fokus på familierne, for vi ved, at følgerne af tortur går i arv fra forælder til barn. Vi ser desværre ofte, at mange børn bliver udsat for omsorgssvigt og vold i familier med dybe traumer. Heldigvis kan vi gøre en forskel for familierne, der kommer til behandling i Dignity. Men langtfra alle får den behandling, som kan få familien tilbage på rette vej. Derfor samler vi ind, så vi kan tage ud der, hvor de 15.000 befinder sig,"

Ud over at samle penge ind til det gode formål vil der også blive sat fokus på at oplyse om, hvad tortur indebærer. Direktøren udtaler: 

"Der findes rigtigt mange myter og tabuer, når det kommer til tortur. Derfor bruger vi også dagen på at informere befolkningen om, hvad tortur er, hvad det gør ved mennesker, og hvad man kan gøre for at hjælpe torturofre i andre lande end Danmark."

Outlandish er kendt for at tage emner op, der om handler verdens skæve fordeling af velfærd, fordomme, menneskeskæbner og lignende. Sidste år spillede de til Hammershus Fairtrade Concert, og for to år siden støttede gruppen blandt andet Syriens ofre sammen med Lars H.U.G. Bandet egner sig derfor godt til denne støttekoncert.

Deres seneste album "Warrior/Worrier" fra 2012 var ligeledes domineret af følelses- og politisk-ladede pop-ballader, som indeholdt disse emner. GAFFAs Sohail Hassan gav fire stjerner og udtalte, at " Outlandish er vokset og har rykket sig som kunstnere."

De øvrige kunstnere, som viser deres støtte og spiller på Rådhuspladsen er Lulu Rouge, Donkey Sound Feat. Pharfar, Kaka & Dean Thompson, De Dødelige og König. Lige inden Outlandishs optræden uddeles Dignity-Prisen, som gives enten til en person eller organisation for en særlig indsats i kampen mod tortur.

Programmet for Dignity Day, som begivenheden kaldes, er som følger:

  • 14.00 Dignity-teltet åbner med eksperter, fotoudstilling, konkurrencer og lignende.
  • 16.00 Velkomst fra scenen af Karin Verland, direktør
  • 16.05 Koncert: König
  • 17.00 Koncert: De Dødelige
  • 18.00 Koncert: Donkey Sound feat. Pharfar, Kaka & Dean Thompson
  • 19.30 DJ-koncert: Lulu Rouge Live
  • 20.45 Prisoverrækkelse af Dignity Prisen 2014
  • 21.00 Koncert: Outlandish
  • 22.00 Tak for denne gang!

Hør Outlandish med nummeret "Warrior/Worrier", som har samme titel til albummet fra 2012 i nedenstående video:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA