x

The Black Keys’ Patrick Carney kritiserer U2

The Black Keys’ Patrick Carney kritiserer U2

Debatten om U2's gratis albumudgivelse fortsætter. Nu har trommeslageren Patrick Carney fra The Black Keys udtalt sin holdning, og han er ikke positiv. Om U2's gratis udgivelse af albummet "Songs of Innocence" i iTunes udtaler Carney, at "det devaluerer deres musik fuldstændigt". Det siger han i et interview til avisen The Seattle Times.

Historien startede i begyndelsen af september med, at U2 udgav albummet "Songs of Innocence" gratis i samarbejde med Apple. Det foregik således, at iTunes-brugere modtog albummet som en gratis gave på deres konto. Det skabte efterfølgende stor debat, da flere mente, at det forringede værdien af musik. En sammenslutning af butikker i England sammenlignede det med piratkopiering.

Apple valgte at hjælpe de utilfredse iTunes-brugere. Der blev oprettet et "hjælpe-link", der viser, hvordan man kan fjerne albummet fra sin brugere. Som det seneste har U2's forsanger Bono undskyldt for, at albummet blev tvunget ned over hovederne på brugerne i deres iTunes-bibliotek. Og nu har The Black Keys' Patrick Carney så endnu en gang taget sagen op.

I interviewet udtaler Carney: "Det sender enormt blandede budskaber til bands, der bare kæmper for at komme frem." Han uddyber: "Jeg tror, at de tænkte, det er super generøst af dem at gøre sådan noget."

Patrick Carney understreger også The Black Keys' mening, der omfatter en "anti-streaming-tjeneste"-holdning. Bandets seneste to album, "El Camino" fra 2011 og "Turn Blue" fra i år er ikke udkommet på streamingtjenester. Deres album har fået flotte anmeldelser – også af GAFFA-læserne.

"Min idé om al musik er: hvis nogle laver penge, så skal artisten have en fair del af det," siger trommeslageren. Han understreger uretfærdigheden: "Ejeren af Spotify er omkring tre milliarder dollars værd .. Han er rigere end Paul McCartney, er 30 år og har aldrig skrevet en sang," siger han.

Debatten fortsætter givetvis, og det bliver spændende at se, om andre store navne vil følge i U2's fodspor, eller om de er blevet skræmt af kritikken. U2 har netop offentliggjort deres nyeste musikvideo til nummeret "The Miracle (of Joey Ramone)", og du kan se den her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA