x

Hør country-legendes sidste, rørende sang

Hør country-legendes sidste, rørende sang

I 2011 stoppede Glen Campbells musikkarriere endegyldigt, da han blev diagnosticeret med Alzheimers. Den frygtelige sygdom, der resulterer i svigtende hjernefunktion og demens, gjorde det umuligt for country-legenden at fortsætte på scenen. Han nåede dog at skrive én sidste sang, som du kan høre her forneden.

"I'm Not Gonna Miss You" kommer som en optakt til den kommende dokumentarfilm om Campbell, "Glen Campbell: I'll Be Me". Den er skrevet med legenden velvidende, at det nok er det sidste, han kommer til at udgive. 

Det er derfor svært ikke at blive rørt over sangen, som hudløst ærligt fortæller, hvordan det føles at leve med en sygdom, der langsomt berøver én for alt det, som udgør ens identitet. Hvordan det er at miste evnen til at gøre de ting, som man hidtil har elsket. Campbell indleder for eksempel sangen med linjerne: "I'm still here, but yet I'm gone/ I don't play guitar or sing my songs." I den tilhørende video ser man klip fra hele Campbells lange karriere, og virkningen er da også lidt den, som det sidste skud fra kollegaen Johnny Cash i hans musikvideo "Hurt". 

Diagnosen blev stillet under indspilningerne af Campbells sidste album fra 2011, "Ghost On The Canvas", og det var trods alt en værdig afsked, konkluderede GAFFAs anmelder Henrik Friis. Han kvitterede med fire stjerner og skrev: "Ok, det kan måske blive en smule storladent til tider, men grundprincipperne om, at der skal være mad og vitaminer nok til mere end to gennemspilninger af hver sang, holder ved også i dette sidste karriere-kapitel – både i det selvskrevne og i bidragene fra Paul Westerberg og Jacob Dylan. En værdig sortie."

Glen Campbell har siden april boet på en privatinstitution, der tager sig af sygdommens sidste faser. Du kan læse mere om Alzheimers på den danske Alzheimers forenings hjemmeside her.

Hør den smukke og rørende "I'm Not Gonna Miss You" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA