x

Sikkerhedsansvarlig begår selvmord efter festivalulykke

Sikkerhedsansvarlig begår selvmord efter festivalulykke

Mindst 16 personer omkom i sidste uge under en K-popfestival i Sydkorea. Ulykken skete, da en rist over en udluftning på Pangyo Techno Valley Festival i byen Seongnam syd for Seoul gav efter. Ifølge Korea Herald stod adskillige mennesker på risten og faldt 20 meter ned i en garage.

Ud over de 16 dødsfald er mindst 10 blevet hårdt såret ved ulykken. Tragedien skete, kort efter at bandet 4Minute (billedet) optrådte på festivalen for cirka 700 personer. 

Ifølge The Telegraph har en 37-årig mand med efternavnet Oh begået selvmord få timer efter ulykken. Oh skulle have sprunget ud fra en bygning, ikke langt fra Pangyo Techno Valley i Seongnam. Ifølge en kort besked fra den 37-årige fremgik det, at han påtog sig en stor del af skylden for de mange dødsfald. "Jeg undskylder for de døde ofre… Please, tag dig godt af mine børn," skrev Oh i en kort notits til sin kone. Oh var ansvarlig for sikkerheden under den pågældende koncert.

Efter tragedien offentliggjorde bandet 4minute, som optrådte, da scenariet udspillede sig, at de ikke var klar over, hvad der foregik før efter showet. Deres talsmænd skrev følgende:

"Vi kan ikke udtrykke, hvor kede af det, det er over, hvad der skete," står der i erklæringen. "Koncerten var ikke udelukkende et 4Minute-show, de var en del af mange artister til en event. Under deres optræden var hverken medlemmer eller personale klar over, at ulykken udspillede sig, og de færddigjorde derfor deres optræden. Det var først, da de ankom tilbage i Seoul, at de hørte nyheden omkring ulykken. Vi håber, at publikum ikke blev såret i denne ulykke."

Det er dog et faktum, at folk blev såret, og at 16 mennesker måtte lade livet. Et tal, som nu desværre er nået op på 17, efter at den skamfyldte sikkerhedskontrollør sprang ud i intetheden.

Se videoklip fra kort efter ulykken her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA