x

Guide: Her er weekendens bedste fester

Guide: Her er weekendens bedste fester

GAFFA sætter fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her.Intelligent dansemusik og 22 kilos maskinfabrik
Der er 22 kilos analogt elektronik-gear med på scenen, når den hollandske ambient- og drone-musiker med det passende navn Machinefabriek går på scenen fredag aften på Beta på Amager. Samme aften kan man også opleve den tyske IDM-legende* Arovane, der efter en udgivelsespause på 9 år sendte et nyt anmelderrost album på gaden i efteråret 2013: "Ve Palor".

Arrangørerne fra Kile (hvis mission er at servere elektronisk musik i den smallere og mere udfordrende ende til københavnerne) beskriver hans lyd som en "fusion mellem Autechres kirurgiske lydeksperimenter og Boards of Canadas elastiske lydlandskaber". Det her er Kiles femte arrangement, og der varmes op og køles ned af Kiles resident-dj's Rumpistol og Press2Depress.

* IDM er ikke verdens smukkeste genrebetegnelse, men betyder altså "Intelligent Dance Music". Ikke at forveksle med det efterhånden betydeligt mere anvendte EDM – "Electronic Dance Music" – der primært beskriver den slags elektronisk stadionpop, som amerikanske teenagere er begyndt at hoppe op og ned til, mens dj'en på scenen kaster med håndtegn og lagkager.

Hvad: Kile #005 med Arovane og Machinefabriek
Hvor: Beta2300. Øresundsvej 6, Kbh. S.
Hvornår: Fredag 24. oktober fra kl. 20
Hvordan: 80 kr. i forsalg på billetlugen. Læs mere på facebook.


Flagrende indvolde i rutchebanen
Halloween (natten mellem den 31. oktober og den 1. november) nærmer sig, og dermed er det blevet tid for den årlige dosis af uhyggelige udklædningsfester for voksne, der vil være drysset ud over denne og næste weekend. Heriblandt ikke mindst den årligt tilbagevendede Monsters Night Out, hvor zombiecrawl-veteraner og andre horror-udklædnings-entusiaster hopper i et monstrøst outfit og tager i Tivoli for at nyde Halloween-udsmykningen, skræmme de øvrige Tivoligæster og køre en hel masse i rutchebane med blodige indvolde blafrende til alle sider.

Der varmes op på Tørst Bar i Vestergade, hvor der også er afterparty, og selvom man ikke selv møder op som zombie, vil det under alle omstændigheder være et skægt sted at få sig en lørdagsøl. Medmindre man mister lysten til at drikke ved at være omgivet af folk, hvis hud er gået i forrådnelse.

Hvad: Monsters Night Out
Hvor: Tivoli og Tørst Bar, Vestergade 17, Kbh.
Hvornår Lørdag 25. oktober fra kl. 15.30
Hvordan: Hvis du vil med hele vejen, kan der købes monsterrabat-billet til 150 kr. inklusiv turpas til Tivoli her (kodeordet er monster). Facebook-link med mere info her
På den hårde måde
Lørdag har basleverandørerne i Pumpehuset hevet den britiske drum'n'bass-producer Dom & Roland til byen, og det gav mig enanledning til at finde "Industry" fra 1998 frem ovre fra cd-reolen. Det er godt nok længe siden, jeg har hørt den! – men nu har jeg så genlyttet til de iskolde tracks med stor fornøjelse hele ugen. Dominic Angas aka Dom har så udgivet fem albums siden da, men de gamle sager er godt nok også gode. Tjek en af hans nye produktioner lige her. Han (ja, der ER kun én, "& Roland" er hans sampler) er på programmet sammen med The Hard Way aka de 3 hollandske dj's Limewax, Bong-Ra og Thrasher, som spiller en benhård blanding af drum'n'bass, breakcore, metal, jungle og industrial. Live, selvfølgelig. Det bliver hårdt. Læs mere på facebook.

Hvad: The Hard Way og Dom & Roland
Hvor: Pumpehuset, Studiestræde
Hvornår: Lørdag 25. oktober kl. 22 til 05
Hvordan: Billetter på burl.dk/sldi08


Ti timers dans
Weekendens længste fest? Det bliver fredag nat på KB18, hvor Kulturshot har booket tyske Stimming, der spiller live. Blandt de øvrige navne på scenen til den ti timer lange fest er Leman & Dieckmann (live), Thunö & Juul, Mause Gerät og Disfunctional Disco. Det koster 140 kr. i døren, og festen fortsætter kækt til klokken 10. Læs mere på facebook

Hvad: Kulturshot præsenterer Stimming (live)
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V.
Hvornår: Fredag 24. oktober fra kl. 23.45 til 10
Hvordan: 120 kr. i forsalg på billetto

Queerfest på Carlsberg
Festen fortsætter i den gamle kornsilo på Carlsberg, og nu er det snart ved at være sidste chance, hvis du vil tjekke lokalerne ud: Der er kun fester derinde måneden ud. Denne fredag er det queer-klubben Jessie (der normalt har holdt til på Jolene i Kødbyen), som rykker ind og holder Dark Room Rave med blandt andre Slutcore, Venus Invaders, Dimitri De Paiva & Mikkeline Larsson og Esben Weile & Louisa Nieves på lineuppet. To mørke rum, en hel del flydende grænser og "Not gay as in happy but queer as in fuck you", som de siger.

Hvad: Jessie - Dark Room Rave
Hvor: Silo6, Bryggernes Plads, Carlsberg
Hvornår: Fredag fra kl. 22 til 05
Hvordan: Facebook-link


1 års slagteri
Lørdag holder Slagteriet i Odense 1-års fødselsdag, og det sker blandt andet ved at hælde en masse gratis alkohol af forskellig slags på aftenens gæster efter et næsten pudsigt præcist defineret alkohol-tidsskema (se det her på deres facebookside). Nå, men kort sagt er der i hvert fald gratis øl til alle fra midnat og en time frem – og fællesskål i chilishots kl. 02. Blandt aftenens dj's er Pelle Peter Jensen fra P3 plus Affekt og AXRG.

Hvad: Slagteriets 1-års fødselsdag
Hvor: Slagteriet, Rugårdsvej 5, Odense C.
Hvornår: Lørdag kl. 23.55 til 05
Hvordan: Facebook-link


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA