x

Kloge lytter til Radiohead og dumme hører Beyoncé

Kloge lytter til Radiohead og dumme hører Beyoncé

Et stort spørgsmål er, om en persons musikinteresser kan sige noget som helst om vedkommendes intelligens. Et softwareprogram giver dig svaret.

De seneste år har en softwareprogramudvikler ved navn Virgil Griffith udarbejdet et diagram over forskellige individers musiksmag. Testen og diagrammet er baseret på den gennemsnitlige SAT-score på de forskellige college-institutioner i USA. SAT-testen har til formål at vurdere studerendes parathed til at påbegynde en højere uddannelse. Det er altså en standardiseret adgangstest, hvor de studerende bliver vurderet på baggrund af deres resultat i testen. Eksempelvis har studerende, som begynder på California Institute of Technology en gennemsnitlig SAT score på 1520.

Ved at kigge på Facebook, for at bestemme det mest populære eller "Likede" band blandt studerende på California Tech, kunne Griffith konkludere, at Radiohead, Bob Dylan, U2 og andre bands fortrinsvis bliver lyttet til af kloge mennesker. Allerklogest er folk, der lytter til Beethoven, efterfulgt af Sufjan Stevens. Om studiet er skudsikkert og kan verificeres, vil vi dog ikke udtale os om.

Studiet viser samtidig, at eksempelvis Beyoncé og T.I. placerer sig i den lavere ende af skalaen, og Lil Wayne er den absolutte bundskraber, eller som Griffith selv siger det: det er musik for dumme mennesker.

Det er andre interessante åbenbaringer fra Griffiths test. Kloge mennesker foretrækker John Mayer over Pink Floyd; mens store rocknavne som Tool, System of a Down og Pearl Jam placerer sig lige i midten – måske er det musik for gennemsnitlige mennesker?

Diagrammet er dateret til 2009, men grafen herunder er helt ny.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA