x

Roskilde Festival er overrasket over angreb fra bookingbureau

Roskilde Festival er overrasket over angreb fra bookingbureau

Der har været røre i det danske festivallandskab, siden den nye Tinderbox-festival i Odense blev annonceret i sidste måned arrangeret af firmaet Down the Drain (hvis ejere Brian Nielsen og Flemming Myllerup også er medejere af NorthSide), koncertarrangøren Beatbox Concerts, det tyske festivalagentur FKP Scorpio og med et tilskud på omkring 26,5 millioner – herunder køb af sponsorydelser – fra Odense Kommune.

Umiddelbart herefter annoncerede Roskilde, at man rykkede festivalen en dag frem med musikstart på de store scener onsdag og til gengæld ingen musik søndag – noget, som festivalen dog efter eget udsagn havde planlagt længe. Kort efter truede de fire danske festivaler Roskilde, Smukfest, Jelling og Nibe med boykot af kunstnere med professionel relation til bookingbureauerne Skandinavian (der havde et vist personsammenfald med NorthSides ledelse) og Beatbox Booking, der deler adresse med Beatbox Concerts. Det fik Skandinavians medejere Brian Nielsen og Flemming Myllerup til at sælge Skandinavian for at koncenterere sig om deres festivaler, ligesom Beatbox Booking i først en intern mail, siden over for GAFFA understregede, at firmaet før sommerferien formelt var blevet adskilt fra Beatbox Concerts.

Nu er der kommet en ny udvikling i sagen, idet Peter Sørensen, direktør på Beatbox Booking har udsendt et åbent brev til de fire festivaler Roskilde, Smukfest, Jelling og Nibe med et frontalangreb på festivalerne. Vi bragte tidligere i dag brevet i sin helhed – læs det her – og har nu fået et svar fra Roskilde. Talskvinde Christina Bilde er dog kortfattet og udtaler:

– Vi vil gerne bekræfte, at vi har modtaget brevet med besked om Peters beslutning om, at hans bookingbureau og den enhed, som skal arrangere festivaler, ikke længere vil dele kontor og medarbejdere. Men vi mener ikke, at det gavner relationen mellem parterne eller det danske livemiljø at kommentere det i offentlighed. Vores oplevelse er dog, at vi var i dialog, og vi havde, som Peter også skriver, bedt ham om at komme med et udspil. Vi er overraskede, for vi mener ikke, at dialogen var spidset til i den grad, som Peter gengiver i sit åbne brev, men vi foretrækker fortsat, at dialogen skal foregå med Peter/Beatbox direkte. Derfor vil vi ikke kommentere yderligere.

GAFFA følger fortsat sagen.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA