x

Interpol giver ekstrakoncert

Interpol giver ekstrakoncert

I juli gav Interpol midnatskoncert på Arena på Roskilde Festival, og kort tid efter annoncerede de en ny koncert i Vega 2. februar. Nu er koncerten blevet udsolgt, og efterspørgslen på billetter har været så stor, at bandet giver en ekstrakoncert i Vega dagen efter, altså 3. februar. I mellemtiden har bandet udsendt deres femte album, "El Pintor".

Interpol blev dannet i New York i 1997 og fik deres kommercielle, internationale gennembrud i begyndelsen af 00'erne som en del af den nye postpunk-bølge fra New York. Inspireret af den mørke lyd fra Joy Division, og med den gennemkarismatiske forsanger Paul Banks og hans dybe stemme som det ultimative omdrejningspunkt, var Interpol i høj grad med til at sætte New York tilbage på det musikalske landkort med deres debutalbum "Turn On The Bright Lights" fra 2002. Op i gennem 00'erne turnerede bandet hyppigt, blandt andet sammen med The Cure og U2, og både deres koncerter og albumudgivelser har ofte være meget roste. Sideløbende har gruppens medlemmer også haft flere sideprojekter, ikke mindst Paul Banks under såvel navnet Julian Plenti som aliaset Banks (ikke at forveksle med sangerinden af samme navn).

Koncerten på Roskilde Festival fik fem stjerner af GAFFA. GAFFAs Lars Löbner Jeppesen skrev opsummerende om koncertoplevelsen: "Bandet var dog heldigvis også bevidste om, at et festivalpublikum vil have det, de kender, og det betød en lang række af Interpols største sange, som den pumpende 'Not Even Jail', en dejligt gyngende 'NYC' og en forrygende 'Obstacle 1', der kastede midnatssort tristesse udover teltet. Og til at slutte noir-forstillingen af med gik der sågar fællessang i den på 'PDA' og en lige dele anspændt og forløsende 'Slow Hands'."

Forsalget til ekstrakoncerten begynder mandag den 27. oktober klokken 10, og billetter kan skaffes via Billetlugen.dk. 

Se Interpols seneste musikvideo til nummeret "My Desire" fra "El Pintor":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA