x

Pink Floyd: Roger Waters er som Stalin

Pink Floyd: Roger Waters er som Stalin

Det er ikke nogen hemmelighed, at der har været interne skænderier i Pink Floyd. Nu langer trommeslager Nick Mason ud efter gruppens tidligere bassist - og mastermind - Roger Waters i et interview i Mojo Magazine. Han sammenligner nemlig Waters med den sovjetiske dikator Joseph Stailin. 

Mason siger i interviewet, at Waters exit fra gruppen er at sammenligne med, da USSR mistede deres håndfaste leder i 1953. Waters var nemlig efter Masons mening en så dominerende figur i gruppen, at det havde en omvæltende påvirkning, da han forlod den i 1985.

"Det må have været på samme måde, da Stalin døde. Det tog noget tid, før tingene igen blev normale, det var en periode på tre eller fire år," siger Mason i interviewet.

"Roger troede, at vi ville slutte bandet, og David og jeg troede, at Roger ville kaste håndklædet i ringen, og vi måtte fortsætte," fortsætter han. "Men det forholder sig sådan, at disse lettere ubalancerede mennesker gør store musikere. Hvis ikke vi havde haft tossede Syd og den gale Roger, kan det tænkes, at vi i stedet havde skrevet 'Chirpy Chirpy Cheep Cheep.'"

Pink Floyd frigiver deres første album i 20 år, "The Endless River" den 10. november, men det bliver det sidste af slagsen nogensinde fra briterne. Det har dog også fået den omtalte Roger Waters ud af busken. Han har forsøgt at klargøre en gang for alle, at han altså ikke medvirker på den legendariske gruppes afskedssalut. "Jeg har intet at gøre med 'The Endless River'. Pyha. Dette er ikke raketvidenskab, folkens. Få styr på det," lyder det fra sangeren, formidlet som en note på hans Facebook-side

Albummet udkommer på pladeselskabet Parlophone den 10. november og er produceret af David Gilmour, Phil Manzanera (Roxy Music med flere), Youth (Killing Joke med flere) og Andy Jackson (tidligere tekniker for Pink Floyd). Albummet er som nævnt primært instrumentalt med et enkelt nummer med sang, "Louder Than Words", med en nyskrevet tekst af Polly Samson. Desuden medvirker fysikeren Stephen Hawking på spoken word på et andet nummer, "Talkin' Hawking".

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA