x

Tim Christensen: Jeg holder Dizzy-butikken åben nu

Tim Christensen: Jeg holder Dizzy-butikken åben nu

Den danske rockmusiker Tim Christensen har begivet sig ud på en akustisk soloturné med blot tre guitarer, én lydmand og, ikke mindst, sin hund Geo. GAFFA har fanget den højaktuelle sangskriver ude på landevejen til en snak om den igangværende turné, hvordan han navigerer mellem solo- og bandkarrieren, musiknørderi, og hvad fremtiden bringer.

Da jeg møder Tim Christensen foran Kulturhuset Pavillonen i Grenaa, hvor vi har aftalt at mødes, står han på områdets græsareal og lufter sin hund, Geo. Efter at jeg får hilst og sagt pænt goddag til både Tim og Geo, der fiser rundt med et kæmpe gren i munden, går vi alle sammen indenfor for at lave interviewet. Det siges, at man skal undgå at møde éns idoler, men det er svært at forestille sig en mere jordnær, cool og sympatisk fyr end Tim. Vi slår os ned i backstagerummet, får en kold forfriskning, og så går snakken ellers bare derudad om musik.

Vi kender ham som arkitekten bag 1990'ernes definitive danske rockband, det netop genopståede Dizzy Mizz Lizzy, sidenhen som solist, sammen med The Damn Crystals, Mads "Lillebror" Langer, Mike Viola, Tracy Bonham og det snart hedengangne DR Underholdningsorkester — og sågar også som radiovært på P6 Beat. Tim Christensen har opnået mange imponerende kunstneriske bedrifter i sin efterhånden 20 år lange karriere som professionel musiker. I øjeblikket turnerer han rundt i Danmark på en omfattende akustisk soloturné, hvor han lufter repertoiret fra både solokarrieren og tiden med Dizzy Mizz Lizzy. Sidste år spillede Tim en række vellykkede akustiske solokoncerter i Holland og Norge. Reaktionerne var så gode, at Tim fik blod på tanden til at drage på en dansk soloturné med samme minimalistiske opsætning:
 
—Jeg nyder det rigtig meget. Set i lyset af nyheden om Dizzy Mizz Lizzy, så er det jo meget rart at spille lidt stille og roligt, inden den skal have fuld skid. Jeg snakkede med min lydmand om privilegiet med at have flere grene af éns egen beskæftigelse. Der har været meget rockband over solotingen på seneste, så det er sgu meget sjovt at prøve det her nu, siger Tim.
 
Efter en karriere på mere end 20 år i den danske musikbranche er Tim begyndt at fornemme en tilbagevendende cyklus, hvor pladeudgivelser og koncertturnéer er begyndt at ligne hinanden mere og mere. Den akustiske soloturné kan derfor ses som et forsøg på at afveksle solokarrierens cykliske gentagelser:
 
—Måske er jeg bare nået til et sted, hvor det kunne være sjovt at bryde lidt ud af den der cyklus og prøve at stikke i nogle lidt andre retninger. For eksempel med Mike Viola, Mads Langer og radioværttingen. Og i virkeligheden også med Dizzy Mizz Lizzy, som jo også er en anden ting for mig i dag. Det er bare med at ryste posen og blive ved med at holde det interessant.
 
Nyudsprunget entertainer
Den akustiske soloturnéer lidt af en omvæltning for Tim, fordi han ikke deler scenen med en eneste musiker. Når man som musiker spiller i et band, kan man godt stå og gemme sig lidt på scenen, hvis man som menneske er en anelse genert. Tim, der aldrig har sagt mange ord mellem numrene til sine koncerter, lægger ikke skjul på, at han tidligere har skjult sin generthed med et band bag ryggen. Men bordet fanger nu på den igangværende soloturné, hvor Tim forsøger at give den som nærværende entertainer:
 
—Jeg er måske anderledes udadvendt, end hvad jeg var for 10-15 år siden, og jeg har historik og anekdoter med i bagagen at tage af. Det havde jeg jo ikke, da jeg var 18-19 år, da vi debuterede dengang. "Hey, hva'så, folkens? Jeg har lige lavet lektier", joker Tim.
 
Tim Christensen anno 2014 har oplevet mange ting i sit liv —både professionelt og menneskeligt — som han tror, at hans publikum vil finde sjovt at høre. Under koncerterne på den igangværende turnéknytter Tim personlige historier til de enkelte sange. Reaktionerne og latterbrølene under de seneste par koncerter tyder enstemmigt på, at publikum synes godt om Tims nye vinkel.
 
Dizzy Mizz Lizzy-butikken er åben nu
Den 22. oktober blev det officielt bekræftet, at Dizzy Mizz Lizzy vender tilbage i 2015, hvor de spiller en række stort anlagte koncerter i foråret. Tim tror på, at han er afklaret med, hvad Dizzy Mizz Lizzy er for en maskine kontra solokarrieren:
 
—Når det er dét forum, jeg er i, så holder jeg mig fra at kaste nogle ting ind i puljen, som jeg måske ville gøre med min egen soloting —og omvendt. Jeg kan jo ikke stå og spille heavy-guitar på samme måde i min solokarriere. Jeg elsker det jo og synes, at det er virkelig skægt. Omvendt kan jeg jo heller ikke stå og lege Crowded House med Dizzy Mizz Lizzy, mener Tim.
 
Tim understreger, at han ser jongleringen mellem Dizzy Mizz Lizzy- og solistforpligtelserne som nærmere befriende end belastende:
 
—Jeg tror, at jeg er blevet voksen nok til at kunne skille de to ting ad. Det er vigtigt for mig at sige, at det er to ting, som jeg holder rigtig meget af. Det er et stort privilegium at have de to ting og, forhåbentlig, på sigt kunne veksle frem og tilbage.
 
Det nye ved Dizzy Mizz Lizzys gendannelse i 2015 bliver, at bandet også vil spille helt nyt materiale. Tim kan løfte sløret for, at bandet endnu ikke ved, hvorvidt disse nye sange vil materialisere sig i form af en lp, en ep eller en single. Indtil videre har bandet været i studiet for at indspille demoer af de nye sange:
 
—Vi ved jo ikke, hvordan reaktionen vil være på det nye materiale. Hvis folk synes, at det er det argeste lort, så kan det godt være, at vi lukker den butik igen temmelig hurtigt. Hvis folk synes, at det giver mening, og det er noget, de gider at høre på, så tror jeg, planen er, at holde den butik åben. Altså, for good! Det kan godt være, at butikken ikke lige har åben hver dag, men den er i hvert fald ikke lukket, fastslår Tim.
 
Tim forventer, at bandet vil præsentere det nye materiale forsigtigt ved kun at præsentere cirka fire-fem nye numre på forårets turné. Men samtidig udelukker Tim på ingen måde et reelt studieudspil:
 
—Hvis stemningen og kreativiteten stadig er til det, så lader vi det blive til et helt album i efteråret 2015, spår Tim.
 
Bandet ved endnu ikke, hvem der skal producere det potentielle udspil.

Læs en længere udgave af interviewet, hvor Tim Christensen blandt andet fortæller om sin fascination af The Beatles og singer-songwriteren Mike Viola og sine planer for et kommende soloalbum via dette link

Tim spiller følgende koncerter i år:
 
-    25.10: Elværket, Holbæk (udsolgt)
-    28.10: Store Vega, København (udsolgt)
-    29:10: Store Vega, København (udsolgt)
-    30.10: Cafe Gran, Horsens (udsolgt)
-    31.10: Vershuset, Næstved
-    01.11: Trommen, Hørsholm
-    05.11:Vejle Musikteater, Vejle
-    06.11: Skive Teater, Skive
-    07.11: Hotel Sabro Kro, Sabro (udsolgt)
-    08.11: Værket, Randers
-    12.11: Magasinet, Odense
-    13.11: Tobaksgaarden, Assens (udsolgt)
-    14.11: Nordsøen Oceanarium, Hirtshals (udsolgt)
-    15.11: Spillestedet Blokhus
-    20.11: Viften, Rødovre (udsolgt)
-    21.11: Tapperiet, Køge (udsolgt)
-    22.11: Troldesalen, Vejen
-    23.11: Klaverfabrikken, Hillerød (udsolgt)
-    26.11: Hindsgavl Slot, Middelfart
-    27.11: Musikhuset Aarhus, Aarhus (udsolgt)
-    28.11: Musikhuset Aarhus, Aarhus
-    29.11: Jysk Musikteater, Silkeborg
-    30.11: Store Vega, København


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA