x

Læs stjernernes mindeord om Jack Bruce

Læs stjernernes mindeord om Jack Bruce

Som vi skrev i lørdags, døde Jack Bruce, sanger og bassist i den stilskabende engelske 60'er-trio Cream lørdag, 71 år gammel efter en langvarig leversygdom. Nu strømmer det ind med mindeord fra en lang række af verdens store musikere, og en del af udtalelserne er blevet samlet på Bruces hjemmeside. Vi bringer en række af dem her:

"JACK BRUCE RIP 1943-2014. Farvel til en stor musiker og god ven. Jeg vil savne latteren og velskabet. Un Abrazote, Hermano x" - Phil Manzanera (Roxy Music)

"Han var en stor musiker og komponist og en enorm inspiration for mig" - Eric Clapton (Cream med flere)

"Jeg er meget ked af at høre om tabet af en fin mand, Jack Bruce... Mine tanker og ønsker er med hans familie i denne svære tid." - Ginger Baker (Cream)

"Jeg er så ked af at høre om Jack Bruces bortgang. Min største indflydelse og yndlingsbassist. Tak, Jack. RIP." - Geezer Butler (Black Sabbath)

"Trist at høre om Jack Bruces bortgang, må han hvile i fred." - Yusuf Islam (alias Cat Stevens)

"Hvil i Fred Jack Bruce, OG (Original Gangster)" - Steve Jones (Sex Pistols)

"En stor indflydelse i musik og en fantastisk bassist og sanger. Han var en helt." - Tony Iommi (Black Sabbath)

"Jack Bruce, sandsynligvis den mest musikalsk begavede bassist, som nogensinde har eksisteret." - Roger Waters

"Tak for din fantastiske kunst. Og for at være en så stor inspiration, da jeg begyndte at spille bas." - Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath med flere)

"Jack Bruce var en utrolig musiker, stor sangskriver, og det var mig en ære ikke bare at lytte til de bands, han var med i, herunder Cream, men også at have ham med i All Starrs. Han vil blive savnet. Vi sender Margrit (Bruces enke, red.) og hans familie Fred & Kærlighed. Ringo & Barbara" - Ringo Starr og fru Barbara Bach

"Åh gud. Jack Bruce. For meget. Wow. Jeg elsker den fyr. En storhed, der kun findes én af. Enden på en æra." - Flea

"Jeg er ekstremt ked af at høre, at Jack Bruce er gået bort. En af grundene til, at jeg spiller musik og elsker bluesen så højt." - Joe Bonamassa

"Meget trist at have mistet min gamle ven Jack Bruce." - John Mclaughlin

I Cream spillede Bruce sammen med guitarist og sanger Eric Clapton og trommeslager Ginger Baker, og bandet blandede bluesrock med hardrock og psykedelisk rock. Gruppen er blevet kaldt en af verdens første supergrupper, fordi medlemmerne allerede var kendt fra andre sammenhænge, Bruce blandt andet fra Manfred Mann. 

Bandet var blot aktivt fra 1966-1968, men nåede alligevel at udgive fire succesfulde album. De blev gendannet to gange, i 1993, hvor de blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame og i 2005, hvor de gav fire koncerter i Royal Albert Hall i London og tre i Madison Square Garden i New York. Blandt gruppens mest kendte numre kan nævnes "I Feel Free", "Sunshine of Your Love", "White Room", "Crossroads" og "Badge".

Efter Creams opløsning fortsatte Jack Bruce som solist, ligesom han også har spillet med andre grupper, blandt andre BBM med Ginger Baker og Gary Moore og Ringo Starr's All Starr Band.

Se Cream fra deres genforening i Royal Albert Hall i London i 2005:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA