x

Taylor Swift-dag: Her er 1989's fem største hits

Taylor Swift-dag: Her er 1989's fem største hits

I dag udgiver pop-country-stjernen Taylor Swift sit femte album, "1989", som hun har opkaldt efter sit fødeår. Albummet har været omgivet af store sikkerhedsforanstaltninger, og GAFFA har derfor først lige modtaget et anmeldereksemplar – vi bringer en anmeldelse i allernærmeste fremtid. I mellemtiden skruer vi tiden tilbage og bringer her en lille videoplayliste med det herrens år 1989's største hits. Listen er opgjort på baggrund af sangenes internationale hitlisteplaceringer, med det allerstørste hits øverst.

Madonna: Like a Prayer

Førstesinglen og titelnummeret til Madonnas fjerde studiealbum blev et massivt hit, på trods af – eller måske på grund af – at hun blev bandlyst af selveste Vatikanet for den kontroversielle musikvideo, som viser en sort helgen, Madonna med stigmata – altså Jesus-associerende sår – og brændende kors à la Ku Klux Klan. Hun mistede samtidig en stor sponsorkontrakt med Pepsi Cola – men fik dog lov at beholde sit forskud. En win-lose-situation?

Bangles: Eternal Flame

Kvindekvartettens største hit i 1989 var single nummer to fra deres tredje album "Everything". Den blev deres andet og sidste nummer 1-hit i USA, og de blev dermed den kun tredje kvindegruppe til at have mere end ét nummer 1-hit i USA, efter The Supremes, der fik hele 12 af slagsen, og The Shirelles, der opnåede to. Allerede samme år gik bandet dog i opløsning, men de blev gendannet ti år senere.

Phil Collins: Another Day in Paradise

Phil Collins' socialrealistiske sang om hjemløse er desværre mindst lige så aktuel i dag som i 1989. Nummeret var første single fra hans fjerde soloalbum, "...But Seriously", der også blev et stort hit.

 

 

 

Roxette: The Look

Roxette fik et massivt internationalt hit med denne sang, efter at en amerikansk studerende, Dean Cushman, der havde medbragt albummet fra et udvekslingsophold i Sverige – hvor Roxette allerede havde udgivet to album med succes – havde plaget sin lokale radiostation, KDWB i Minneapolis, om at spille sangen. Det gjorde den, andre radiostationer fulgte efter, og resten er pophistorie.

The B-52's: Love Schack

Anden single fra The B-52's femte album blev deres til dato største hit og var et massivt comeback for bandet, hvis tidligere guitarist Ricky Wilson – bror til bandets ene sangerinde Cindy Wilson – fire år tidligere var død af aids. Herefter havde bandet en lang inaktiv periode præget af sorg og depression, men det vendte med det sprælske album "Cosmic Thing" og ikke mindst "Love Shack".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA