x

Dorthe Gerlach fra Hush går solo – hør første single

Dorthe Gerlach fra Hush går solo – hør første single

Dorthe Gerlach, der er kendt som sangerinden i country-pop-duoen Hush, har netop luftet førstesinglen "Natlys", som vil være at finde på det kommende, dansksprogede solo-debutalbum med samme titel som singlen. Albummet udkommer i starten af det nye år.

Om den nye single "Natlys" beskriver Dorthe Gerlach, hvordan man kan fremfinde det positive i en hård periode:

"Natlys" handler om at finde håbet midt i en svær tid. Om at være omsluttet af mørke og alligevel i perfekte øjeblikke opleve, at lyset brager ind med vanvittig kraft. At man pludselig kan opleve kærligheden og sanse livet så meget stærkere, måske netop fordi man er sårbar og hudløs. Desuden har natten sin egen magi, fjernt fra dagen med form, pligter, alt det, vi bør og skal, og alt det, vi har besluttet, vi skal være. Om natten kan vi bedre se os selv, som vi virkelig er. Ja, man ser faktisk pissegodt i mørke."

Som nævnt er Dorthe Gerlach en del af duoen Hush, som ud over hende består af guitaristen Michael Hartmann. Gerlach har selv skrevet teksten og musikken, men produktionen er udført af netop kollegaen Michael Hartmann og mixet af Carsten Heller. Sidstnævnte har blandt andre samarbejdet med Nephew, Kashmir og Peter Sommer. Duoen, der også danner par privat, har valgt at sætte engelsksprogede Hush på standby her ti år efter deres debutalbum "A Lifetime". Sangerinden kan derfor i den grad fokusere på solokarrieren.

Men det store spring til solokarrieren sker ikke bare over en nat, fortæller Dorthe Gerlach:

"Jeg skrev de her sange på dansk til mig selv, fordi jeg havde brug for det. Det startede som et dybt privat projekt - en hjælp til at rydde op i min indre rodebutik. Havde jeg forholdt mig til publikum på det tidspunkt, var jeg klappet sammen af blufærdighed. Men nu har sangene fået deres eget liv, og jeg har vænnet mig til tanken om at dele dem med verden. Faktisk glæder jeg mig helt ustyrligt til at udgive musikken."

Sangerinden vil ikke gå på kompromis med kvaliteten, når hun udgiver sit første soloalbum, da hun mener, hun kun har én chance: 

"Albummet er for vigtigt for mig til, at jeg kan tåle at være tredje eller syvende prioritet på et pladeselskab. Derfor har jeg sat mit eget hold og valgt at udgive pladen selv. Min solodebut på dansk kan jeg kun lave én gang, og derfor skal alt omkring den laves ordentligt," understreger Gerlach i rollen som solist og pladeselskabschef.

Hør den nye single "Natlys" i klippet nedenfor:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA