x

Daniel Lanois gæster Danmark

Daniel Lanois gæster Danmark

I forbindelse med sit netop udgivne album "Flesh and Machine" drager den canadiske sanger, sangskriver, guitarist og producer Daniel Lanois på tur og lægger vejen forbi Amager Bio og Posten i Odense henholdsvis 7. og 8. april.

Produceren på klassikere som U2's "The Joshua Tree", Bob Dylans "Oh Mercy" og "Time Out of Mind" og mange flere har udgivet en del soloalbum sideløbende med sin producerkarriere. En af de sidste gange, han var bag knapperne, stod Neil Young foran knapperne – og netop knapperne betjener Lanois bedre end de fleste: den nu 63-årige canadier var i sin tid i lære hos Brian Eno.

Denne gang er Lanois dog selv på scenen kun med sin guitar og to andre musikere, Brian Blade (trommer) og Jim Wilson (trommer). Albummet "Flesh And Machine" er instrumentalt og er netop udkommet. Som titlen antyder, forsøger Lanois at binde det organiske og det maskinelle sammen.

Lanois har udtalt, at hver aften vil tages i nye retninger og lover desuden, at ikke to koncerter bliver ens. Sidst, han gæstede Danmark var i 2012, hvor en optræden i Aalborg fik fem stjerner af GAFFAs Jan Lambæk Hansen med blandt andre følgende ord: "Koncertens høje underholdningsværdi bestod udelukkende af musikalsk forkælelse af ørerne". Læs hele anmeldelsen her.

Daniel Lanois spiller som sagt i Amager Bio tirsdag den 7. april og på Posten i Odense onsdag den 8. april. Forsalget starter i dag via linkene nedenfor.

Forsalg Amager Bio

Forsalg Odense


Se Daniel Lanois fremføre "Opera" fra det nye album "Flesh and Machine":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA