x

Tina Dickow: En turné med to børn er som en ferie

Tina Dickow: En turné med to børn er som en ferie

Tina Dickow er på vej på en to uger lang turné i Tyskland samt Zürich i Schweiz – og spiller i Arhus og København i slutningen af november og begyndelsen af december. GAFFA har fanget hende til produktionsøveren i Aarhus, før hun tager af sted i morgen tidlig torsdag, så hun er klar til den første koncert i Berlin morgen aften.

Hvordan går det med øvningen?

– Jeg kan egentlig ikke så godt lide at øve, jeg kan bedre lide at spille koncerter. Der er noget med energien og intensiteten til en koncert, noget der er svært at sætte ord på, som gør at én koncert kan gøre mere end tusind øvere.

Hvad forventer du dig af turnéen?

– Det bliver virkelig optur. Jeg glæder mig faktisk mere end nogensinde. Jeg er mere rolig. Vi skal spille nogle fede steder i store, fine teatersale, og det ser ud som om der kommer mange mennesker, så jeg glæder mig.

Men skal du ikke have to børn med? (Josefina, ni måneder og Emil, to år og tre måneder, red.)

– Jo. Men intet er mere hårdt end at være mor til to – i hverdagen. Det her bliver lidt ligesom en ferie med familien. Jeg har overskud, og jeg ser frem til det. Det er som om, min glædeskapacitet er blevet større, efter jeg er blevet mor.

Hvordan gør I med børnene på turen?

– Det er første gang, vi gør sådan her, vi har gjort turen kortere og mere skarp end tidligere på grund af børnene i bandet, men vi har babysitter med; én af pædagogmedhjælperne fra Dennis' datters vuggestue (Dennis Ahlgren er guitarist i bandet, red.). Hun er rigtig god og har før været med på tur. Udfordringen ved denne tour er helt klart det nye i forhold til børn. Men når jeg står på scenen, møder jeg mit gamle jeg: der er jeg i nuet og glemmer alt andet. Det er rart.

Du skal optræde til GAFFA-Prisen på Bremen Teater den 4. december. Hvad forventer du?

– Jeg glæder mig helt vildt! Jeg var jo med til den famøse kaos-uddeling i 2012, men det er som om, der er lidt mere styr på sagerne. GAFFA smager lidt af Aarhus, det er hjemstavnsagtigt, som at vende hjem. Og jeg er taknemmelig for alt, hvad GAFFA har betydet hele vejen gennem min karriere.

Er der noget sjovt, I gør i tourbussen, som du kan indvie os i?

Vi kører om natten, så der sker ikke så meget på landevejen… Men Teitur skal med som opvarmning på denne tour, så der skal helt sikkert holdes nogle fester, hvor vi kan catche up. Han er lidt en "dark horse" på holdet. Vi skal 15 mand af sted, og når vi ankommer til et sted, sidder folk ofte med deres laptops og Skyper med familen eller sådan noget. Der er ingen crazy trommeslagertype med denne gang – Marianne (Lewandowski, red.) spiller percussion.

Så det er en ny konstellation?
– Ja, det må man sige. Vi skal direkte til et stort spillested i Berlin i morgen tidlig (torsdag, red.) og prøve det af. Det bliver spændende. Direkte på dybt vand!

Tina Dickow smiler og går tilbage til bandet for at få de sidste ting på plads. Husk, at du kan opleve Tina Dickow med band til GAFFA-Prisen 2014, som sendes direkte på DR3 torsdag den 4. december klokken 20-22. Hun giver også en række koncerter i Aarhus og København i november og december, som dog alle er udsolgt.
 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA