x

Vinderen af Mercury Prize er fundet

Vinderen af Mercury Prize er fundet

Den skotske hiphop-gruppe Young Fathers vandt i aftes dette års Barclaycard Mercury Prize for deres debutalbum "Dead". Barclaycard Mercury Prize gives til og hædrer det bedste britiske album i det seneste år. Her vandt Young Fathers over navne som FKA Twigs, Damon Albarn, Bombay Bicycle Club, Anna Calvi og mange andre.

Barclaycard Mercury Prize er en årlig pris, som uddeles til årets bedste album fra England eller Irland. Prisen blev oprettet tilbage i 1992 som et alternativ til Brit Awards, hvor den dengang blev tildelt Primal Scream for deres album "Screamadelica"

Prisen uddeles og vinderen udvælges af et rutineret panel af musikkritikere og personer i musikbranchen. Sidste års vinder var James Blake, og tidligere vindere har blandt andre været navne som the xx, Arctic Monkeys og Franz Ferdinand.

På trods af at FKA Twigs med albummet "LP1" var bookmakernes favorit, ville dommerne det anderledes. Young Fathers' album "Dead" har nu modtaget den prestigefylde Mercury Prize, og det vil derfor ikke være sidste gang, vi hører navnet Young Fathers.

Med æren følger 20.000 pund.

Hør Young Fathers med "Get Up" fra vinderalbummet "Dead" herunder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA