x

Cocteau Twins-sangerinde på vej med soloalbum

Cocteau Twins-sangerinde på vej med soloalbum

Fans af den hedengange britiske trio Cocteau Twins, der var et af de mest markante navne på den alternative britiske scene i firserne og starten af halvfemserne, har ventet i mange år på et soloalbum fra sangerinden Elizabeth Fraser. Men nu er der håb forude for yndere af vokalisten med den markante, lyse, sfæriske englestemme.

I hvert fald oplyser Frasers officielle hjemmeside, at sangerinden vil udgive et soloalbum i foråret 2007. Albummet kommer til at bestå af otte sange, herunder et covernummer, men derudover foreligger der ingen information.

Cocteau Twins var et af de toneangivende navne på den britiske indiescene i firserne og starten af halvfemserne, hvor de gjorde sig bemærket med Elizabeth Frasers sirenestemme og svært hørbare tekster (ofte sammensat af hjemmelavede ord) i samklang med guitaristen Robin Guthries skarpe, krystallinske guitarlyd.

Gruppen gik i opløsning i 1997, og siden har Elizabeth Fraser ført en relativt underdrejet tilværelse. Hun har dog været gæstevokalist hos blandt andre Massive Attack, Peter Gabriel, Craig Armstrong, franske Yann Tiersen og medvirket på flere filmsoundtracks, blandt andet ”Lord Of The Rings: The Two Towers.” I 2006 var hun på turné med Massive Attack, hvilket også bragte hende til Forum i København. Fraser har også skrevet en sang til en stor Shakespeare-festival, der afvikles i England i februar og marts.

Cocteau Twins’ to mandlige medlemmer Robin Guthrie og bassisten Simon Raymonde har siden gruppens opløsning dannet pladeselskabet Bella Union, der har udsendt plader med blandt andre Violet Indiana, The Czars, The Dears, Midlake og for nylig danske The Kissaway Trail. Guthrie er desuden medlem af duoen Violet Indiana sammen med Siobhan de Maré (tidligere Mono), og han har produceret plader for blandt andre Republica og Guy Chadwick (eks-House Of Love). Også Raymonde har virket som producer for blandt andre The Czars. Både Robin Guthrie og Simon Raymonde har desuden udgivet soloudspil.

Elizabeth Frasers hjemmeside

Cocteau Twins' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA