x

Se musikhistoriens mest uhyggelige albumcovers

Se musikhistoriens mest uhyggelige albumcovers

Nu er det atter tid til Halloween, og i den anledning har GAFFA samlet en liste over de 13 mest ulækre albumcovers. Vi advarer om, at dette ikke er noget for sarte sjæle, så hvis du er følsom over for skræmmende billeder, skal du nok overveje en ekstra gang, om du tør at kigge med. Et par af dem indeholder både blod og rædsel. Så fra nu af er læsningen på eget ansvar.

 

Carcass – Reek Of Putrefication

Et omslag, som ved første øjekast ser mere forvirrende end ulækkert ud. Men kigger man nogle ekstra gange, ser man det ene ulækre ansigt efter det andet på Carcass' debutalbum fra 1988.

 

 

ExhumedAnatomy Is Destiny

Det tredje album fra death metal-bandet, som også er blevet anset for gruppens bedste. Albumcoveret får en til at tænke på hovedpersonen Alex DeLarge fra bogen og filmen "A Clockwork Orange."

 

DismemberIndecent And Obscene

Albumcoveret fra det svenske death metal-band Disember udkom i 1993 og forestiller en ægte brændende brystkasse. Her ser vi også blod og indvolde dukke op – netop derfor er det cover på denne ulækre liste.

 

Cannibal CorpseButchered At Birth

Man kan sikkert vælge flere albumcovere fra Cannibal Corpse, men vi mente, at dette skiller sig bedst ud. Der er både skeletter, blod og hængende børn på omslaget. Coveralbummet blev faktisk censureret i et par år, efter det udkom i start-90'erne. Her kunne man kun se bandet og titlen på albummet, mens baggrunden var helt hvid.

Die AntwoordTension

Dette cover fra 2012 er et af de få, som ikke er fra et death/black metal-band. Men elektro-hiphopperne fra Sydafrika, Die Antwoord gør det også godt i at lave et skræmmende coveralbum. Hvad synes du om en hvid engel med sorte øjne, der tager en bid af et hjerte?

VomitoryRaped In Their Own Blood

Spørgsmålet er, om death metal bandets titel på debutalbummet er ulækkert nok, men coveralbummets udseende ser ret uhyggeligt ud.

 

WurdulakSevered Eyes Of Possession

En nonne og en krage kan allerede virke skræmmende bare ved tanken. Men her er nonnens øjne trukket ud, og kragen sidder på en pind, der er placeret i nonnens mund. Og det vender sig næsten helt ned i maven, når man kigger på det.

CarcassWake Up And Smell The Carcass 

Det eneste band, som er to gange på listen er Carcass – og det er velfortjent. Og hvis den første var ulækker og gådefuld, så skal du tage et kig på denne her. Du kan næsten lugte slagtekroppen ved at se på billedet.

Dying FetusGrotesque Impalement 

Dette er listens første, men ikke eneste ep-bud på et skræmmende cover. Det er et malet billede, så det er måske ikke så uhyggeligt, som det kunne være. Og ja det er endnu et death metal-band, denne gang et amerikansk et af slagsen. 

KatalepsyMusick Brings Injuries

Det er ikke helt klart, hvad vi ser på coveret her - ud over den mærkelige stavning af musik, som her er "musick". Det ligner nærmest en filmplakat til en "Saw"-film.

BrujeriaMatando Güeros

Det amerikansk-mexicanske band synger om at dræbe hvide amerikanere på grænsen mellem USA og Mexico på deres debut fra 1993. Uhyggeligt nok i sig selv. Og når vi så ser et afhugget hoved, der ryger, bliver det ikke mindre skræmmende. Hovedet er taget fra et mexicansk blad med titlen "Alarma". Coveret blev forbudt mange steder på grund af det uhyggelige udseende. Bandet reagerede og gjorde det til deres maskot og døbte det Coco Loco. 

Big BlackHeadache

Har du altid undret dig over, hvordan en person, der har skudt sig selv i hovedet med et haglgevær ser ud? Nej, det har vi heller ikke. Men post-hardcore-bandet Big Black synes, at det var passende til deres første ep, som kunne være med til at skille dem ud fra mængden.

Hvad siger du, er der noget vi mangler, eller er du blevet skræmt nok af ulækre albumcovers? God Halloween.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA