x

Trent Reznor: Musikkøb hører fortiden til

Trent Reznor: Musikkøb hører fortiden til

Apple har netop sendt den ikoniske iPod på pension, men nu afslører Trent Reznor (Nine Inch Nails) , at han arbejder på et nyt, hemmeligt project med softwaregiganten, som muligvis kunne ændre måden vi streamer musik på. Det skriver engelske NME.

Reznor var kreativ chef på Beats Music, da de i maj blev overtaget af Apple via en 14,2 milliarder handel. I et interview med Billboard har Nine Inch Nails-musikeren bekræftet, at han stadig er en del af det kreative hold og hyret ind af Apple til at designe nye projekter.

"Jeg synes, at det er en artefakt, der hører fortiden til, at betale for musik," fortæller Reznor. "Og det siger jeg, som én, der håber, at du betaler for musik. Jeg har brugt hele mit liv på at skabe den her ting, som alle sammen nu mener burde være gratis."

Han forklarer hernæst sin rolle i Beats efter overtagelsen af Apple og fortsætter: "Beats blev købt af Apple, og de udtrykte direkte interesse i, at jeg designede nogle produkter med dem. Jeg kan ikke afsløre de nærmere detaljer, men jeg føler, at jeg er i en unik position, hvor jeg kunne drage nytte af dem. Det betyder dog et kompromis i, hvor meget overskydende mental energi, der kan gå i musikken og skabelsesprocessen. Det er meget kreativt arbejde, der ikke direkte handler om at skabe musik, men snarere omhandler musik."

Reznor er kendt for sin innovative tænkning, når det kommer til musik, og det nye arbejde begejstrer ham da også: "Det er spændende for mig, og jeg tror, at det kunne have en betydning, der berettiger indsatsen. Jeg er helt på det lige nu, og det er udfordrende, og det er ukendt, og det er ligesom alt, jeg har spurgt om - og den dårlige ting er, at det er alt, jeg har spurgt om."

Trent Reznor forholder sig også kritisk til U2s seneste album, "Songs of Innoncence", i interviewet. Han mener, at de dummede sig med det gratis album. 

Sidste år udkom Nine Inch Nails med deres seneste album, "Hesitation Marks". Det var et solidt comeback efter Reznors soundtrack-arbejde i Hollywood. GAFFAs Lars Löbner Jeppesen kvitterede med fem stjerner under overskriften: "Spillevende comeback fra Trent Reznors sikre hånd."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA