x

Er Taylor Swift for grådig?

Er Taylor Swift for grådig?

Taylor Swift og hendes pladeselskab bliver i gårsdagens kronik, "Taylor Swift og dobbeltmoralen", i Berlingske beskyldt af musikredaktør Lars Rix for at være dobbeltmoralsk med udgivelsen af hendes seneste album, "1989". Det forholder sig nemlig sådan, at det ikke er blevet gjort tilgængeligt på Spotify. Læs kronikken i fuld længde her.

Spotify har 40 millioner brugere, hvoraf 2 millioner følger Taylor Swift. I sidste uge har streamingtjenestens talsmand Graham Jones til Time Magazine givet udtryk for, at beslutningen om ikke at gøre det ventede nye album tilgængeligt på Spotify er fortrydeligt.

Søger man i skrivende stund på albummet på Spotify, bliver man da også mødt af teksten: "Kunstneren og dennes repræsentanter har besluttet ikke at udgive dette album på Spotify. Vi arbejder på sagen og håber, at de vil ændre deres beslutning snart."

Rix rejser den væsentlige pointe, at det potentielt kan skade musikbranchens fremtid, hvis pladeselskaber på den ene side betler til forbrugerne om at bruge streamingtjenester fremover og på den anden side ikke lægger den ønskede musik op.

Man kan selvfølgelig kun gisne om, hvorfor man har valgt at lancere det længe ventede album fra Swift på denne måde. Er det et forsøg på at forøge det fysiske salg eller er det for at gøre interessen om udgivelsen desto større ved at gøre den sværere at få fat i? Skulle man dømme ud fra pladesalget, er det måske nok en kombination af de to. "1989" har nemlig solgt en million eksemplarer i USA på første uge - et tal, der i disse tider er utrolig usædvanligt. Swift står således for et af årets mest markante albumsalg. 

Rix påpeger, at i værste fald vil det måske kun forøge piratkopiering, samtidig med, at det også sætter spørgsmålstegn ved, hvor længe de to millioner brugere af Spotify gider blive ved med at betale abonnement til en tjeneste, der ikke kan yde den musik de venter på.

GAFFAs Malena Salvado kvitterede med fire stjerner for "1989" og konkluderede: "Jeg kan lide det. Om jeg overordnet kan mærke det helt ind i maven, er jeg ikke lige så sikker på, men giver alligevel fire stjerner, for 1989 gør, hvad det skal."

Se Taylor Swift i "Shake It Off" her:

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA