x

70 millioner til Roskilde Festival Højskole

70 millioner til Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole har nu efter flere års forarbejde samlet penge nok til, at højskolen rent faktisk bliver en realitet. Højskolen har skrabet en samlet finansiering på 160 millioner kroner sammen, hvilket svarer til budgettet for det omfattende byggeri.

Ifølge Roskilde Avis muliggjorde A.P. Møller Fonden og Realdania, at målet blev nået igennem to bevillinger på henholdsvis 20 og 50 millioner kroner. Roskilde kommune har dog også selv sendt et stort beløb efter projektet i form af 53,5 millioner kroner. I forlængelse heraf har Roskilde Festival bidraget med 34,5 millioner kroner og Knud Højsgaard Fond og Tuborgfondet har støttet projektet med en million hver.

Der er dog lange udsigter til, at de første højskoleelever kan betræde de nybonede gulve for første gang. Ifølge Roskilde Avis regner højskolen med, at de første gravkøer sættes i gear i 2015, og at skolen er klar til at tage imod det første hold elever engang i 2017.

Højskolen kommer ifølge planen til at kunne huse og sprede lærdom til mere end 100 elever. Roskilde Festival Højskole skal ligge på Musicon i umiddelbar forbindelse af Dannmarks Rockmuseum.  

Højskolen skal tegnes af det hollandske arkitektfirma MVRDV og danske COBE-arkitekter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA