x

Så mange har hørt U2-albummet fra ende til anden

Så mange har hørt U2-albummet fra ende til anden

Tilbage i september frigav U2 deres album "Songs of Innocence" gratis i iTunes, og det skabte en hæsblæsende debat. Men forsangeren Bono fastlår nu, at han er stolt af deres stunt. Udtalelsen fandt sted til konferencen Web Summit i Dublin. Han siger:

"Det er en af de stolteste ting, vi har gjort nogensinde," siger Bono.

U2's kampagne med Apple er vurderet til en af de dyreste kampagner nogensinde. På trods af kampagnens størrelse har der været stor utilfredshed med, at den enkelte bruger automatisk fik "Songs of Innocence" placeret i deres iTunes-bibliotek, om end man skulle klikke på et ikon for at kunne høre albummet.

Alligevel er Bono ud fra sin seneste udtalelse glad for tiltaget sammen med Apple. Han udtaler, at der kom to tal ud af deres samarbejde:

"To tal kom ud af det. 100 millioner mennesker har tjekket os ud og lyttet til to eller tre numre. Og 30 millioner mennesker har faktisk lyttet til hele albummet. Så det tog os tre uger med Songs of Innocence, hvilket tog os 30 år med The Joshua Tree ".

Bono forklarer yderligere: "Vi har altid ønsket, at vores musik ville blive hørt, og tanken om, at vi kunne have arbejdet i årevis på, hvad vi mener er de mest personlige sange, vi nogensinde har skrevet, var skræmmende, da vi frygtede, de ikke ville blive hørt."

Han fortsætter: "Så vi var bare glade for, at vi fik en chance for at introducere os til folk, som ikke var fans og lyttede til rockmusik, eller folk der hører til Bhangra (musikgenre) i Indien, eller lignende rundt omkring i verden".

Tidligere har Bono givet iTunes-brugerne givet en undskyldning i en spørgerunde på Facebook:

"Oops, det er jeg ked af. Jeg havde den her smukke idé, og vi blev bare revet med. Artister er tilbøjelige til den slags ting. En smule storhedsvanvid, et gran af generøsitet, en grad af selvpromovering og en dyb frygt for, at de sange, vi har lagt vores liv i, aldrig nogensinde bliver hørt. Der er meget larm derude. Jeg tror, vi blev lidt larmende selv for at nå helt derud."

"The Joshua Tree" er U2's femte studiealbum fra 1987, som fik meget succes og vandt en Grammy Award i 1988. Nummeret "With Or Without You" er et af de kendte hit fra albummet.

Du kan i øvrigt læse anmeldelsen af det nye album "Songs of Innocence" af U2's her, som fik lidt mere end en middelkarakter. U2 optræder til MTV EMA 2014, som løber af stablen i Glasgow på søndag den 9. november. 

Du kan se den nye musikvideo til "The Miracle (of Joey Ramone)" fra U2's nye album herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA