x

Emergenza Festival nr. 17

Emergenza Festival nr. 17

Den internationale musikkonkurrence Emergenza, der lader upcoming-bands prøve kræfter med sig selv og hinanden, er nu klar til intet mindre end sin 17. sæson. De indledende runder starter på Stengade 30 på tirsdag den 30. januar.

Med Danmarks succes de seneste to år, kan man godt tillade sig at skrue forventningerne lidt op. I 2005 var det Rock Hard Power Spray der både vandt den danske og den internationale finale, hvilket ledte dem direkte til en kontrakt med Universal og en tour i USA, og i 2006 var det The New Brand der opnåede en flot anden plads i den internationale finale, og nu forhandler om en pladekontrakt med et svensk selskab.

Årets konkurrence er bygget sådan op, at der først findes en dansk vinder, der går videre til en ny stor nordisk finale i Stockholm. Her fra findes der to vindere, der går videre til den endelige finale i Tyskland, hvor det er muligt at løbe af sted med den helt store præmie, som er en fuldt sponsoreret og promoveret tour i USA samt en seks ugers albumindspilning.

Emergenza Festival har 112 deltagende danske bands i 2007. Disse bands skal igennem 14 indledende runder, hvor 4 bands går videre pr. runde/aften. De 56 bands der går videre, skal spille semifinaler i henholdsvis Lille Vega i København og Voxhall i Århus, inden der i juni måned blændes op for den danske finale i Store Vega i København, hvor et dommerpanel bestående af branchefolk udvælger dét band, der skal repræsentere Danmark i den nye store nordiske finale.

Følg med i Emergenza Festival

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA