x

Svensk verdensnavn klar til Jelling Musikfestival

Svensk verdensnavn klar til Jelling Musikfestival

Det er 25 år siden, Roxettes store gennembrudssingle "The Look" gik nummer 1 på den amerikanske hitliste og sammen med sange som "Listen To Your Heart" og "It Must Have Been Love" etablerede den svenske duo som et af tidens store popnavne. I dag offentliggør Jelling Musikfestival, at Roxettes verdensomspændende jubilæumstour gæster den jyske festival i 2015.

Den svenske popduo Roxette kom på manges læber i 1989 med "The Look" fra deres andet album "Look Sharp", fulgt op af det storsælgende album "Joyride" i 1991.

Bandet står bag popklassikere som "It Must Have Been Love", der var med på soundtracket til filmen "Pretty Woman", "Listen To Your Heart" og "Sleeping In My Car", kan bryste sig af et imponerende pladesalg på mere end 75 millioner og er dermed på vej til at udfordre ABBA's rang på tronen som Sveriges største musikalske eksportsucces.

Efter en længere pause, hvor sangerinden Marie Fredriksson tog tid til at komme sig efter en kræftsygdom, fandt hun og Per Gessle sammen igen i 2011 og udsendte albummet "Charm School". Albummet og den efterfølgende turné, hvor bandet spillede for 1,5 millioner mennesker, markerede et stærkt comeback til Roxette. Bandet er lige nu midt i første del af deres verdensomspændende turné, der også bringer dem forbi Danmark og Jelling Musikfestival i Pinsen lørdag den 23. maj 2015.

Folkene bag Jelling Musikfestival er begejstrede for Roxette-nyheden.  

"Vi er ekstremt glade for, at vi får Roxette på plakaten. De har et fuldstændig fantastisk bagkatalog, og så synes jeg, at deres unikke blanding af store melankolske popballader og festlige glade popsange har en friskhed over sig, selvom mange af sangene efterhånden har nogle år på bagen. Roxette er et ikonisk popband, som rigtig mange har et forhold til - og det er nok også derfor, at Roxette hyppigt bliver ønsket af publikum via vores sociale medier og hjemmeside," lyder det fra festivalens booker, Lars "Charlie" Mortensen.

De mere end 30.000 publikummer på Jelling Musikfestival bliver de eneste i Danmark, der i denne periode får chancen for at opleve den svenske pop-duo.

Billetsalget til festivalen starter den 1. december 2014.

Hør Roxette med nummeret "It Must Have Been Love" herunder. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA