x

Det svenske stjerneskud Tove Lo kommer til Danmark

Det svenske stjerneskud Tove Lo kommer til Danmark

Sveriges musikhimmel er blevet en stjerne rigere. Stjernen lyser ikke så kraftigt endnu, men Tove Lo er på vej frem. Med kæmpehittet "Habits (Stay High)" har den svenske sangerinde fastnaglet sit navn i musikbranchens hukommelse. Nu besøger Tove Lo Danmark for første gang nogensinde, og her får Store Vega æren af at invitere den 27-årige sangerindeinden for. Koncerten finder sted den 29. januar.

Den 24. september i år udgav Tove Lo sit debutalbum "Queen Of The Clouds", der er opdelt i tre dele, "The Sex", "The Love" og "The Pain". Titlen på albummet stammer fra en linje i singlen "Not On Drugs", som er en af efterfølgerne til "Habits (Stay High)". Debutalbummet blev tildelt fire stjerner af GAFFAs anmelder Malena Salvado, hvortil hun skrev: "Vores brødre mod nord kan det der med at lave popmusik, og i den evige strid mellem svensken og os danskere har der hidtil kun været et at gøre: lægge sig fladt ned og overgive sig."

Det er dog ikke kun i Danmark og hjemlandet Sverige, at man har fået øjnene op for Tove Lo. For nyligt var hun blandt de 10 vindere af årets EBBA Awards, der uddeles til kunstnere eller grupper, som formår at opnå succes uden for sin egen landegrænse. Af tidligere vindere kan nævnes store navne som Adele, Mumford & Sons, The Script – ligesom danske MØ, engelske John Newman og irske Hozier ligeledes var blandt årets vindere.

Den svenske sangerinde begyndte i en ung alder at skrive poesi og noveller, for efterfølgende at studere på det verdensberømte musikgymnasium Rytmus i Stockholm, der tidligere har udklækket kunstnere som Robyn, Erik Hassle og Icona Pop. Det var netop efter en fest hos Icona Pop, at Tove Lo kom i kontakt med et pladeselskab, hvorefter hun blev inviteret til Los Angeles, hvor hun blandt andet samarbejdede med den verdensberømte svenske producer Max Martin.

Opsummerende er der altså lagt op til en stor aften i selskab med Tove Lo, når hun omdanner Store Vega til en sjælevandring med "sex, kærlighed og smerte", som de førende temaer.

Du kan finde billetter til koncerten her. 

Hør Tove Lo med kæmpehittet "Habits (Stay High)" herunder.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA