x

Metallica – Den Illustrerede Historie er en fin lille fanbog

Metallica – Den Illustrerede Historie er en fin lille fanbog

Gennem tekst og billeder fortæller Martin Popoff historien om Metallica fra begyndelsen, hvor bandet var del af undergrunden og thrash metal-bølgen, der forandrede heavy metallen for altid, over millionsuccesen og det store gennembrud i 1991 frem til i dag, hvor de fire midaldrende musikere har været gennem lidt af hvert. Denne historie er blevet fortalt før i en lang række bøger med mange flere ord end tilfældet er her. Derfor kan nærværende udgivelse heller ikke måle sig med disse, hvad angår graden af detaljer.

Til gengæld formår bogen at fange de væsentligste begivenheder og formidle dem med autoritet på en interessant måde. Den eneste undtagelse er omtalerne/anmeldelserne af Metallicas album, der er lagt i hænderne på en lang række forskellige forfattere. Der er stor forskel på, hvordan disse opfatter deres opgave. Nogle nøjes med at beskrive værkerne i meget overfladiske betragtninger uden at vurdere dem, mens andre er meget mindre forbeholdne med at lufte deres til tider kontroversielle syn på album, der i dag har klassikerstatus.

De førstnævnte gentager alt for ofte passager og pointer, der allerede findes i bogen, mens de sidstnævnte kan være svære at forholde sig til, hvis man ikke kender ophavsmanden i øvrigt. Det ville i mine øjne have været mere åbenlyst at lade én skribent om at skrive disse, så man dels opnåede en rød tråd, dels kunne forholde de enkelte album i forhold til hinanden. Eller alternativt: man havde ladet kendte musikere om at give deres syn på disse ikoniske værker.

Billedsiden består opgaven. Hverken mere eller mindre. Massevis af interessante fotografier, billeder af T-shirts og koncertplakater fylder siderne. Dog sjældent på så visuel overbevisende facon, at man for alvor bliver draget ind og lader sig opsluge. "Metallica – Den illustrerede historie" er en fin lille udgivelse (200 sider), der bestemt vil tale til bandets mange fans.

Læs mere om bogen og køb den i GAFFA Shop


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA