x

Frost Festival klar med de første navne

Frost Festival klar med de første navne

Det er snart tid til, at Frost Festival løber af stablen for femte gang i træk, og nu har festivalen præsenteret de første navne til musikprogrammet i 2015. Frost Festival begynder den 1. februar næste år. Festivalen sætter fokus på nytænkende musikevents, der spiller på henholdsvis usædvanlige steder og etablerede spillesteder i København.

Traditionen tro bevæger musikken sig i flere genrer. Der er både rytmisk musik og andre kulturelle genrer heriblandt teater, poesi og klassisk musik. De første koncerter er offentliggjort, og gruppen Cancer er et af navnene. 

Den danske duo Cancer består af Kristian Finne Kristensen (Chorus Grant) og Nikolaj Manuel Vonsild (When Saints Go Machine). Bandet udkom med deres debut-minialbum "Ragazzi" i juni i år. Rune Schlosser var temmelig imponeret og kvitterede med fire stjerner. Han siger:

"Mens Vonsilds dirrende karakteristiske vibrato-vokal bringer nerven, der sætter krogen i os, kommer Finne Kristensen med sin beroligende varme og hægter os fast. En sammensætning, der faktisk fungerer voldsomt godt. Lyrisk er makkerparret en fremragende affære, mens der musikalsk bliver leget og eksperimenteret med instrumental atmosfære og andre omskifteligeheder i deres helt egen skæve singer/songwriter-stil."

Især den sidste del af Rune Scholssers udtalelse er med til at understrege, at Cancer passer godt ind i Frost Festivals udforskende musikrammer. Bandet giver en smag på deres debut på Skuespilhusets Store Scene søndag den 1. februar i kulissen til Det Kongelige Teaters opsætning af komedieforestillingen "Koks i Kulissen". Forestillingen løber fra den 26.-9. januar. Køb billet til koncerten via Det Kongelige Teaters hjemmeside

Andet navn er 60 minutes of Bell Orchestre, som spiller i Konservatoriets Koncertsal den 5. februar. Arcade Fire-medlemmerne Richard Reed Parry og Sarah Neufeld har et sideløbende musikprojekt Bell Orchestre – bestående af seks medlemmer. 60 minutes of Bell Orchrestre og symfoniorkesteret Copenhagen Phil har slået pjalterne sammen og giver koncert til Frost Festival 2015. Publikum får desuden en forsmag på Bryce Dessner (The National) og Richard Reed Parrys nykomponerede, klassiske udspil, der har premiere i sommeren 2015 i London. Du kan købe billetten via GAFFA Live.

Til Frost Festival 2015 vil der også være et arrangement kaldet Digte & Lyd, som står i lyrikkens tegn, hvor kunsterne gennem tre generationer samles i Vega. Digteren Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter, Klaus Rifbjerg, Theis Ørntoft og Nikolaj Nørlund med band er en del af aftenens program den 8. februar.

Værten for arrangementet er tv-vært Ane Corzen, der vil føre publikum gennem en aften sammensat af artist talks, oplæsninger, spoken word og koncerter. Nikolaj Nørlund genfortolker sit snart 20-årige gennembrudsalbum, "Navnløs", baseret på Michael Strunges digte. Søren Ulrik Thomsen vil sammen med Det Glemte Kvarter læse et uddrag af digte fra sin karriere op. Køb billet til arrangementet via linket.

Frost Festival er en årligt tilbagevende musikbegivenhed i København, som foregår gennem hele februar måned. Festivalen har siden 2011 gjort sig til en af de mest innovative musikevents i Danmark. De har eksempelvis præsenteret koncerter på bunden af en nedlagt svømmehal, i det tidligere Danmarks Akvarium, Botanisk Have, Chr. IV's Bryghus og i en række af Københavns museer, kirker og historiske bygninger.

Hør Cancer med nummeret "Same Color As Digital Photography":

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA