x

Hvad er dit bud på en nordisk lyd?

Hvad er dit bud på en nordisk lyd?

Mens udlandet taler om en særlig nordisk lyd, er debatten nærmest ikke-eksisterende i Norden. Derfor har kollektivet Out In The North lanceret projektet "Finding The Nordic Sound" for at finde nordisk lyds momentum. Nu opfordrer gruppen alle musikere – amatører som professionelle – i Norden til at dele deres bud på, hvad nordisk lyd er i samarbejde med Sennheiser Nordic. Bedste bud vinder en optagedag i et professionelt lydstudie eller et sæt Sennheiser Momentum-hovedtelefoner.

Nordisk er populært i disse år, og ligesom udlandet begejstres over nordiske tv-serier, nordiske krimier og det nordiske køkken, taler man i udlandet også om en særlig nordisk lyd. Herhjemme har vi dog endnu ikke defineret en nordisk lyd, erfarede fire musikinteresserede danskere, der derfor dannede kollektivet Out In The North (OITN) sidste år og nu lancerer projektet "Finding The Nordic Sound", så vi også i Norden kan blive klogere på, hvad der er særligt ved nordisk lyd.

"Det begyndte som en strøtanke, der bed sig fast og voksede i os. Hvordan kan det være, at udlandet taler om nordisk lyd, når vi end ikke selv ved, hvad nordisk lyd dækker over? Det var så interessant og væsentligt et spørgsmål, at vi måtte undersøge det," siger Frederik Kyhn, Musical Editor for OITN.

Allerede nu har gruppen optaget 40 lydsessions og ti dokumentarfilm til projektet "Finding The Nordic Sound", som har opnået støtte fra Nordisk Ministerråds Kulturfond, og nu indgår OITN samarbejde med hovedtelefonfabrikanten Sennheiser Nordic i jagten på at finde den nordiske lyd.

 

Opfordrer alle til at dele deres momentum

"Vi vil gerne opfordre alle musikere i Norden til at komme med deres bud på, hvad der har momentum i nordisk lyd netop nu. Så kan vi sammen være med til at definere den særlige nordiske lyd, udlandet allerede taler om," siger Frederik Kyhn, der sammen med Matias Tolstrup, Lærke Heegaard Rasmussen og Emil Smith Nielsen turnerer rundt på festivaler i Norden.

OITN rejser rundt i hele Norden for at finde og optage bud på nordisk lyds momentum, og nu har du mulighed for at uploade dit bud på nordisk lyd i en video på https://www.facebook.com/outinthenorth. Tag din video med #nordicmomentum for at deltage i konkurrencen. 

Alle i Norden, der uploader deres bidrag på OITNs facebookside og tagger videoen med #nordicmomentum, vil deltage i konkurrencen om at vinde en optagedag i et professionelt lydstudie med lydtekniker stillet til rådighed i Sennheiser i det nordiske land, vinderen bor. Samtidig vil Sennheiser trække lod om tre Sennheisers Momentum-høretelefoner, der blandt andet er kåret til bedste høretelefoner i 2013 af det nordiske magasin Lyd og Billede.

Vinderen vil blive udvalgt af Out In The North efter den 25. november 2014, hvor den nordiske konkurrence afsluttes.

Se Out in the North præsentere deres projekt nedenfor.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA