x

YouTube lancerer musik-streaming-tjeneste

YouTube lancerer musik-streaming-tjeneste

YouTubes har lanceret en musikstreamingtjeneste med navnet YouTube Music Key. Tjenesten vil dog i første omgang kun være tilgængelig som en betaversion, hvor en specialinviteret gruppe mennesker skal prøve den nye tjeneste af. Det skriver Pitchfork.

Når tjenesten på et tidspunkt bliver tilgængelig for den bredere befolkning, vil den formentlig komme til at koste cirka 60 kroner om måneden at benytte sig af. Tjenesten vil give brugerne mulighed for at lytte til musik off-line, afspille musikvideoer og bruge telefonen til andre ting imens – en service, som ikke eksisterer på nuværende tidspunkt. Man vil ydermere kunne afspille musik uden reklamer og benytte sig af Google Play Music via et abonnement for YouTube Music Key-brugere. YouTubes ejer Google er altså i færd med at gro endnu større muskler, som må avle en vis nervøsitet hos rivalerne Spotify.

YouTube vil indenfor de næste dage og uger udsende invitationer til beta-versionen til deres største fans. I en pressemeddelelse skriver tjenesten: "Tak for jeres musikvideoer, remixes, covers, og andet, I har gjort YouTube til den største musiktjeneste på jorden. For at gøre YouTube til jeres mest perfekte musiktjeneste, lancerer vi YouTube Music Key som en beta-version til vores største fans først, og derefter vil vi lancere YouTube Music Key til hele verden sammen. Så hvis du ser en invitation i din app eller mail i de kommende dage eller uger, så prøv det gratis i seks måneder helt gratis."  

Den helt store ændring er, at YouTube har underskrevet en licensaftale med Worldwide Indepedent Network, der repræsenterer en lang række uafhængige pladeselskaber. Parterne har tidligere været uenige om afregningen – læs mere om diskussionen her.

Aftalen betyder, at uofficielle streams, som er postet af almindelige brugere, sandsynligvis bliver erstattet af officielle uploads fra disse pladeselskaber. Pladeselskaberne vil modtage en del af den omsætning, der generes gennem de opnåede kliks. YouTube har i forvejet indgået en aftale med de tre multinationale pladeselskaber Universal, Warner og Sony om afregning.

Se en betaversion af YouTube Music Key herunder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA