x

Hvem topper den danske hitliste?

Hvem topper den danske hitliste?

Det er fredag og dermed tid for offentliggørelsen af ugens danske hitlister, og traditionen tro kigger GAFFA nærmere på toppen og ugens nyheder.

Førstepladsen på albumhitlisten er denne uge en nyhed, nemlig Lars H.U.G. og hans første album i 11 år, det første på dansk i 22 år, "10 Sekunders Stilhed". Publikum har altså langtfra glemt H.U.G. i hans lange albumpause og tager imod ham som en tilbagevendt Messias. Lige efter finder vi endnu en nyhed, Poul Krebs og opsamlingen "Sådan Nogen Som Os – Og Alle De Andre". Sidste uges etter, Kandis med "Kandis 16", der slog Taylor Swift på den danske hitliste, ligger nummer tre og dermed stadig over Taylor Swifts "1989", der i denne uge er nummer seks.

Som nummer 10 finder vi nok en nyhed, Bob Dylan og dobbeltalbummet "The Basement Tapes Raw" med uddrag fra hans omfattende bokssæt "The Bootleg Series Vol. 11 – The Basement Tapes Complete", der ikke har fundet vej til top 40. De følgende nyheder i top 40 på albumhitlisten er Neil Young: "Storytone" (nummer 17), Calvin Harris: "Motion" (nummer 23), Tøsedrengenes opsamling "Sig Du Kan Li Mig – Det Bedste Fra Tøsedrengene" (nummer 30) og Damien Rice: "My Favourite Faded Fantasy" (nummer 38).

I den forgangne uge har Rasmus Seebach i øvrigt fået sin niende platinplade for "Ingen Kan Love Dig I Morgen", fordi han nu har solgt 180.000 eksemplarer af albummet. Ganske usædvanligt i disse streamingtider.

Tracklisten toppes af en nyhed, Medinas "Når Intet Er Godt Nok", som hun sang live til Danish Music Awards i lørdags (billedet stammer herfra), mens mest streamede sang igen i denne uge er Christopher feat. Brandon Beal med "CPH Girls". Den mest spillede sang på de danske radiostationer er, ligesom i nu adskillige uger, Taylor Swifts "Shake it Off".

Se alle ugens hitlister her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA