x

AC/DC lægger afstand til sigtet trommeslager

AC/DC lægger afstand til sigtet trommeslager

AC/DC's trommeslager Phil Rudd (bagest på foto) blev den 6. november arresteret i New Zealand og sigtet for at planlægge mord på to mænd. Han blev dog hurtigt løsladt og sigtelsen frafaldet, men han er stadig sigtet for mordtrusler og for at være i besiddelse af cannabis og metamfetamin, og det får nu to af de øvrige medlemmer til at lægge afstand til trommeslageren. 

Guitarist Angus Young og bassist Cliff Williams fortæller til USA Today, at Rudd opførte sig utilregneligt under indspilningerne af gruppens "Rock or Bust", som udkommer 1. december.

"Vi havde svært ved overhovedet at få ham i studiet," siger Williams, og Young tilføjer: "Det satte os i en svær situation, hvor vi ikke kunne bevæge os fremad. Kommer den fyr? Er han pålidelig nok til at udføre sit arbejde i god form? Vi har altid været en solid, pålidelig enhed."

Angus Young fortsætter: "Phil er skyld i sin egen situation. Det er en hård ting at sige om fyren. Han er en god trommeslager, og han har gjort en masse for os, men det lader til, at han har mistet grebet. Han er ikke den Phil, vi kender fra fortiden".

Young siger videre, at der kan være stoffer involveret i Rudds opførsel, hvilket sigtelsen mod ham også tyder på. "Når du kommer ind i det område, så er det svært. Jeg kender dog ikke den præcise situation. Jeg kan kun sige, fra vores synspunkt, at den fyr har brug for at få styr på sine problemer."

Om Phil Rudd kan fortsætte i AC/DC udtaler bandet sig ikke direkte om, men hans fremtid må siges at være uvis i lyset af deres kommentarer. Han medvirker heller ikke i gruppens seneste musikvideo, "Play Ball", som du kan se nedenfor – her er han erstattet af Bob Richards, som tidligere har spillet med Shogun og Iron Maiden-guitaristen Adrian Smith. Ifølge Blabbermouth fortalte AC/DC-sanger Brian Johnson nogle fans, der var til stede ved videoindspilningen, at Rudd ikke kunne deltage grundet "familiære forpligtelser".

Phil Rudds sindstilstand er ikke AC/DC's eneste udfordring i forbindelse med udgivelsen af det nye album. "Rock or Bust" er nemlig det første AC/DC album i 40 år uden andenguitarist og medsangskriver Malcolm Young. Han har forladt bandet grundet demens og bor nu på et plejehjem.

AC/DC's seneste album "Black Ice" fra 2008 nød ganske vist stor succes, men GAFFAs anmelder Keld Rud var ikke overbevist over udspillet, der blev kvitteret for med tre stjerner. Overskriften lød: "Brødrene Young har stadig opskriften, men det kniber med råvarerne."

Varm op til det nye album med AC/DC's nye musikvideo til albumforløberen "Play Ball".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA