x

11 essentielle tal om One Direction

11 essentielle tal om One Direction

I dag udgiver One Direction deres fjerde album med den ligefremme titel "Four", og i den anledning har vi fundet 11 essentielle tal om det storsælgende boyband.

1. Bandets debutsingle "What Makes You Beautiful" fra 2011 gik direkte ind som nummer et på den engelske hitliste og solgte 153.965 eksemplarer i den første uge. Det var samtidig den mest forudbestilte single nogensinde i pladeselskabet Sony Musics historie. 

2. Da "What Makes You Beautiful" udkom i USA, gik det direkte ind på en 28. plads på Billboard Hot 100, hvilket gjorde sangen til den højeste debut-placering for et britisk band siden 1998. Sangen peakede på en fjerdeplads og har solgt over tre millioner eksemplarer i landet.

3. På trods af, at drengene er et boyband, har de ikke en lige fordeling af solo-tid, når det gælder sang. På deres 53:14 minutter lange debutalbum "Up All Night" får Harry 7:18 minutters solo, Liam 7:08 minutter, og Zayn har 5:38 minutter. Louis rammer bunden med Niall, der kun har 1:29 og 1:24 minutter i mikrofonen alene.

4. Ifølge Nick Gatfield, administrerende direktør hos Sony Music Entertainment i Storbritannien, repræsenterede One Direction et virksomhedsimperium til en værdi af 50 millioner dollars i juni 2012. Dette tal gjorde, at de var det næstrigeste boyband i Storbritannien kun overgået af JLS, der gik i opløsning i sidste år. Lur os, om ikke One Direction har overhalet dem i mellemtiden.

5. One Direction udgav verdens bedst sælgende album i 2013, hvor "Midnight Memories" solgte fire millioner eksemplarer og væltede kunstnere som Eminem og Justin Timberlake af pinden.

6. I 2013 kunne One Direction bryste sig af at have opnået en historisk bedrift. Med albummet "Midnight Memories" indtog de nemlig førstepladsen på Billboard 200-hitlisten med det tredje album i træk fra og med debuten. Der er her tale om albummene "Up All Night", "Take Me Home" og "Midnight Memories". De er den første gruppe til at opnå dette med deres første tre album siden 1967, hvor The Monkeys opnåede det samme. De er derfor også kommet med i Guiness Redkordbog.

7. I 2014 brød de en rekord med mere end 200 millioner dollar i billetomsætning på deres "Where We Are"-verdensturné. Den samlede billetomsætning for turneen endte på 290 millioner dollars fra mere end 3,4 millioner solgte billetter til 69 koncerter.

8. I løbet af 24 timer i september 2014 blev den gratis single "Fireproof" downloadet 1,1 millioner gange, ifølge pladeselskabet Columbia. Kilder inden for musikbranchen siger, at dette tal er skyhøjt, i forhold til hvad man ellers ser, når helt store kunstnere frigiver materiale til gratis download. En typisk gratis single estimeres til at kunne opnå 300.000 downloads på en uge igennem iTunes.

9. One Direction har modtaget en lang række priser, heriblandt 2 Brit Awards, 4 MTV Video Music Awards, 2 American Music Awards og 19 Teen Choice Awards, men aldrig en Grammy, og de har heller ikke været nomineret til én.

10. 37.013.516 følgere har One Direction på Facebook i skrivende stund. 3.936.684 følger deres danske fansite. Tallene er formodentlig steget, når du læser dette.

11. 3, 2 og 2 er antallet af stjerner, GAFFAs anmeldere har givet de tre seneste One Direction-album, "Take Me Home", "Midnight Memories" og "Four". Det første album blev af uvisse årsager aldrig anmeldt. Deres koncerter i henholdsvis Jyske Bank Boxen, Herning i 2013 og Parken i år har begge fået 3 stjerner af GAFFA.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA