x

Se film med Efterklangs sidste koncert

Se film med Efterklangs sidste koncert

Efterklang har sagt stop, når det gælder koncerter og albumudgivelser, og der er nu lavet en film over deres sidste liveoptræden i barndomsbyen Sønderborg på spillestedet Alsion den 26. februar i år. Her optrådte bandet med Sønderjyllands Symfoniorkester. Selvom gruppen har indstillet dele af deres musikkarriere, lever bandet stadig i bedste velgående.

Gruppens første album "Tripper" fra 2004 skød karrieren i gang for Efterklang. I anledningen af dette ti års jubilæum har den franske  filminstruktør Vincent Moon lavet filmen "The Last Concert". Moon er hovedmanden bag den franske blog La Blogotheques Take Away Shows, hvor han blandt andet har lavet optagelser med Tom Jones og Arcade Fire. Han har også lavet Efterklang-dokumentaren "An Island" fra 2011.

Bandet er altså ikke opløst, men vil fremover fundamentalt ændre måden, de arbejder, skaber og optræder på, som de selv formulerer det. Det betyder blandt andet, at de ikke vil turnere, som de ellers har gjort intensivt i et årti, i store dele af verden, hvor de har vundet mange fans med deres musik, som fusionerer alternativ rock, elektronika og klassiske elementer til et dybt personligt udtryk.

Inden koncerten blev afholdt skrev gruppen på følgende på deres hjemmeside:

"Det bliver den sidste koncert med Efterklang, som I og vi kender det. Vi er ikke sikre på, hvad der sker efter denne koncert. Det er tid til at reflektere og tid til at bevæge sig fremad."

Efterfølgende har bandet bevæget sig i en noget anden retning. De tre medlemmer Casper Clausen, Mads Brauer og Rasmus Stolberg har åbnet en radiostation kaldet The Lake radio sammen med lydkunstneren Kasper Vang og radiojournalisten Jan Høgh Stricker. Du kan læse om projektet her.

Trods de triste omstændigheder takkede Efterklang af med manér. De dykkede ned i hele deres fire studiealbum lange bagkatalog og spillede ikke blot albumnumre, men også personlige favoritter, der ikke tidligere har været udgivet. Sønderjyllands Symfoniorkester, det lokale pigekor og en lang liste af gæster, blandt andet de tidligere Efterklang-medlemmer Thomas Husmer og Rune Mølgaard, stod ligeledes klar på scenen til en fejring af gruppens musik og historie.  

GAFFAs Ole Rosenstand Svidt var med til farvelkoncerten med Efterklang i Sønderborg. Og selvom det var en sørgelig nyhed for Efterklang-fans, sluttede drengene af med stil ifølge Svidt. Læs hele anmeldelsen her og se et fotogalleri fra koncerten.

Se filmen med store dele af den sidste koncert i Alison, Sønderborg den 26. februar nedenfor:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA