x

Vandt du Maria Køhnke?

Vandt du Maria Køhnke?

Det vælter med danske debutanter i disse dage. En af årets første var Maria Køhnke, der den 15. januar udsendte sin solodebut ”Collector”. Siden da er pladen spillet stort set dagligt på GAFFA-kontoret, hvor Maria Køhnkes varme, vederkvægende stemme har bevirket, at vi stort set ikke har behøvet at have varme på kontoret, selvom vi har skrevet januar. Vi vil meget gerne delagtiggøre dig i fornøjelsen af denne spændende sangerinde og sangskriver. Derfor havde du nu her chancen for at vinde et eksemplar af Maria Køhnkes debut.

Maria Køhnke har en alsidig musikalsk fortid som korsangerinde for både Kira And The Kindred Spirits og Swan Lee, ligesom hun har haft en countrytrio med Randi Laubek og Sharin Foo fra The Raveonettes. For blot at nævne nogle af de mere kendte af de mange musikere, hun har arbejdet sammen med.

GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann skrev i øvrigt følgende om ”Collector”: ”Maria Køhnke har en pragtfuld vokal, hvis repertoire spænder fra det himmelske lyse til det rungende mørke. Enten i et rent og harmonisk eller skælvende og foruroligende udtryk; ikke ulig Kira Skov, hvis Kindred Spirits-gruppe hun såmænd også tidligere var medlem af. Hertil kommer et stærkt stykke guitar-arbejde, der byder på hvirvlende klangflader og insisterende akkorder.”

Vi kan supplere med at sige, at Maria Køhnkes flotte stemme også, rundt om på albummet, giver associationer til så forskellige navne som Mazzy Star-sangerinden Hope Sandoval og Nina Persson fra The Cardigans, hvis producer Per Sunding i øvrigt også har mikset albummet. Maria Køhnke har skrevet og indspillet albummet i samarbejde med multiinstrumentalisten Christian Bech, om end den herboende englænder Maurice Hawkesworth også har været med til at skrive sangene, og Raveonettes-frontmand Sune Wagner har søreme også bidraget med et enkelt nummer.

Som sagt kunne du vinde et eksemplar af Maria Køhnkes album ”Collector”. Alt, du skulle gøre for at deltage, var at svare rigtigt på nedenstående spørgsmål. Og svaret er: Ruby Fruit Jungle.

De heldige vindere, der modtager cd'en en af de nærmeste dage, er som følger. Tillykke!

Trine Lundgaard
5000 Odense C

Rasmus Jespersen
2200 København N

Juliane Lassen
2400 København NV

Klaus Jensen
8800 Viborg

Christoffer Griebel
2000 Frederiksberg C

Ellen Thrane
8500 Grenå

John Granild
8900 Randers

Claus Guldmann
8660 Skanderborg

Mark Rask
4200 Slagelse

Diana Jæger
6933 Kibæk

Maria Køhnkes MySpace-side


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA