x

Reportage: Til verdenspremiere på David Guettas nye album

Reportage: Til verdenspremiere på David Guettas nye album

Når man er en af verdens største dj's, og som producer har stået bag en alenlang række af det sidste årtis mest succesfulde house- og edm-udgivelser, så får ens pladeselskab selvfølgelig fløjet verdenspressen ind til præsentation af ens nye album. Således var GAFFAs udsendte også fløjet ind til de legendariske Abbey Road-studier i London, hvor manden selv ville snakke om og spille udvalgte numre fra det nye album.

Ankom til Abbey Road-studierne til en meget venlig og uformel modtagelse. Ganske vist blev man pænt bedt om at aflevere smartphone, tablet, optageudstyr og kamera, men det er jo nu engang mediernes spilleregler nu om dage, hvis de vil undgå, at ting bliver lækket inden den officielle præmiere. Men ellers følte man sig velkommen og kunne roligt finde til rette i det store studie/sal der i dagens anledning var møbleret med lounge-sofaer og cafeborde samt fri bar i det ene hjørne.

Især den britiske presse var selvfølgelig rigt repræsenteret, og godt i gang med at mingle, imens der blev ventet på dagens hovedperson. David Guetta ankom selvfølgelig "fashionable late", men var ellers sessionen igennem oprigtigt venlig og charmerende og virkede faktisk en anelse nervøs. Man skulle ellers tro, at Guetta efterhånden havde vænnet sig til at stå foran både publikum og møde pressen, men selv en superstjerne kan altså få sommerfugle i maven, når han skal præsentere sit nye barn.

Guetta lagde ud med at fortælle, at han i modsætning til de foregående album, der har taget udgangspunkt i beatet, denne gang har haft fokus på sangskrivningen i samarbejde med de mange featuring kunstnere. Dernæst fortalte han, at de bedste sange altid kommer i sidste øjeblik, og at han havde måttet bede pladeselskabet om at holde igen med produktionen af det nye album, fordi de to første sange, vi skulle høre skulle nå at komme med på albummet. Og så fik vi så lov at høre What I Did For Love, en gospelagtig sag med Emili Sandé på vokal, der har visse ligheder med When Love Takes Over og derefter Bang My Head med Sia, der mindede en del om de tos tidligere samarbejder med dets stille og hårde passager.

Vi fik at vide, at det var et af de to numre der blev overvejet som næste single, og fik så ved håndsoprækning lov til at give vores mening til kende. Det var dog ikke noget, hverken David Guetta eller pladeselskab kunne blive klogere af, da salen var splittet stort set 50/50 imellem de to numre.

Dernæst fik vi præsenteret No Money No Love, en lidt anonym blanding af reggae og edm med Eliphant og Ms Dynamite, Listen, et Titanium-lignende nummer med mandlig vokal af John Legend, The Whisperer, en smukt produceret pianoballade med Sia og Hey Mama med Nicki Minaj og Afrojack, et nummer, der ikke lod tvivl om, at Nicki Minaj var med inde over.

Sidstnævnte nummer skabte lidt debat i salen, om det også kunne være en mulig single-kandidat, undertegnede mener dog mere det må være på grund af Minajs aktuelle stjernestatus end nummerets kvaliteter.

Og så var seancen ellers slut, David tog lige en tur rundt blandt bordene og hilste på de største internationale medier, inden den stod på pause, før næste hold - et hold udvalgte fans - fik lov at komme på besøg.

Første indtryk af det kommende album må være, at fans ikke bliver skuffede, der er ikke lavet det store om på succesformlen, og lur mig om ikke en håndfuld af de nye numre nok skal runde et par hundrede millioner plays på YouTube, Spotify m.fl. Største "nyskabelser" lyder umiddelbart som om, at de kom fra de to fremragende singleforløbere Lovers On The Sun og Dangerous. Men der kan selvfølgelig være overraskelser blandt den halvdel af albummet, jeg endnu har til gode.

Tracklisten til albummet er som følger:

01 Dangerous feat. Sam Martin
02 What I Did For Love feat. Emeli Sande
03 No Money No Love feat. Elliphant & Ms Dynamite
04 Lovers On The Sun feat. Sam Martin
05 Goodbye Friend feat. The Script
06 Lift Me Up feat. Nico & Vinz, Ladysmith Black Mambazo
07 Listen feat. John Legend
08 Bang My Head feat. Sia
09 Yesterday feat. Bebe Rexha
10 Hey Mama feat. Nicki Minaj & Afrojack
11 Sun Goes Down feat. MAGIC! & Sonny Wilson
12 S.T.O.P feat. Ryan Tedder
13 I'll Keep Loving You feat. Jaymes Young & Birdy
14 The Whisperer feat. Sia

Varm op med singleforløberen "Dangerous":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA