x

Streaming tæller nu med på den danske albumhitliste

Streaming tæller nu med på den danske albumhitliste

De fleste er klar over, at digitaliseringen har gjort sit indtog på mange punkter – og det fortsætter. For nu tæller danskernes streaming af musik med, når det gælder de officielle danske hitlister over ugens mest solgte albums og sange.

Denne digitale forbrugsform er medtaget for at give et mere klart og repræsentativt indblik i, hvilken musik, der er tidens hotteste netop nu. Og de danskere lyttere har i høj grad gjort brug af streaming-tjenester, når de skal finde pengepungen frem.

For at undgå, at hitlisterne ikke viser et retvisende billede, har musikselskabernes brancheorganisation IFPI Danmark derfor valgt at medtage streaming. Kommunikationschef Lasse Lindholm siger: 

"Vi vil gerne have hitlister, som afspejler det faktiske forbrug af musik i Danmark. Det er vi kommet et stort skridt nærmere ved at integrere streaming på trackhitlisten og albumhitlisten. I første halvår af 2014 stod streaming trods alt for 63 procent af musikselskabernes omsætning fra indspillet musik. Det skal vi selvfølgelig ikke lukke øjnene for på de officielle hitlister."

Men spørgsmålet er, hvordan fungerer det i praksis, når man skal lægge streaming sammen med de traditionelle formater på hitlisterne? M&I Service, der overdrager officielle hitlister til IFPI Danmark har lavet en såkaldt omregningsmodel, så det kan lade sig gøre at integrere streaming.

Måden er at omregne på indebærer en omregningsfaktor, som sammenligner værdien af et antal stream med værdien af et downloadet album eller et track. Med andre ord er omregningsfaktoren forholdet mellem værdien af ét download og ét stream. I det nuværende musikmarked svarer eksempelvis 100 streams til et downloadet track, mens 1000 streams svarer til et downloadet album.

Som efterfølger af dette initiativ er streaming-hitlisten, der tidligere udelukkende fokuserede på streaming, udgået af de officielle danske hitlister, ligesom der ikke længere udstedes guld- og platincertifikater grundet streaming-tjenesten. Se en oversigt over reglerne her.

De nye hitlister, som inkluderer streaming, blev offentliggjort for første gang i dag den 21. november. Den nyhed bragte vi tidligere i dag, og her topper Pink Floyds seneste album "The Endless River" hitlisten for album, mest Christopher feat. Brandon Beat topper tracklisten med "CPH Girls." I den anledning kan du høre Pink Floyd-nummeret "Louder than Words" nedenfor:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA