x

Se glade Metallica spille klassiker

Se glade Metallica spille klassiker

Metallica fortsætter deres ugelange optræden i The Late Late Show med Craig Ferguson. I går hev de en triumferende udgave af klassikeren "Enter Sandman" opad hatten. Se den her forneden.

"Her i aften præsenterer vi et band, som var lige ved at vinde American Idol," siger Ferguson med et glimt i øjet, før han overlader scenen til Metallica. De kaster sig ud i åbningsnummeret fra deres selvbetitlede album fra 1991 - også kendt som "The Black Album". Den Bob Rock-producerede klassikerer markerer om noget Metallicas overgang til et større mainstream-publikum.

Og hvad kan man så forvente af et band, der i forvejen har slidt adskillige tourbussers dæk op på verdenslandeveje og også fundet deres plads i Rock'n'Roll Hall Of Fame, andet end at de leverer varen, når det kommer til en af deres egne klassikere. James Hetfield virker i hvert fald langt fra som en inkarnation af ondskab, som han storsmilende skråler sig gennem den dystre tekst, punkteret af hans karakteristiske "yeah". Efter første omkvæd får den sågar et glædesstrålende "ha ha" i mikrofonen.

Metallica begyndte deres visit hos Ferguson i mandags med en hårdtslående udgave af "Hit The Lights" fra deres debutalbum, "Kill'em All", fra 1983. I tirsdags leverede de en eksplosiv udgave af nummeret "Fuel" fra albummet "Reload" fra 1997.  

Tidligere i november udkom bandets seneste biografi. Det var en illustreret sag af Martin Popoff, "Metallica - Den Illustrerede Historie", hvor bandets historie bliver fortalt over 200 siders tegninger. GAFFAs Keld Rud havde fingrene i et eksemplar og kvitterede med fire stjerner under overskriften: "En fin lille udgivelse, der bestemt vil tale til bandets mange fans."

Se "Enter Sandman" her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA